Haberler

Emekli Olan 81 Köy Korucusuna Teşekkür Belgesi

Van'ın Gevaş İlçe Jandarma Komutanlığı, Bir Süre Önce Emekliye Ayrılan Geçici Köy Korucuları (Gkk) Onuruna Bir Toplantı Düzenleyip Teşekkür Belgesi Dağıttı.

Van'ın Gevaş İlçe Jandarma Komutanlığı, bir süre önce emekliye ayrılan geçici köy korucuları (GKK) onuruna bir toplantı düzenleyip teşekkür belgesi dağıttı.

İlçe Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Tahsin Aksu, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Öztürk Karayazı, İlçe Emniyet Amiri Erkan Gürbüz, kamu kurum amirleri ile korucular katıldı. İlçe merkezi ve köylerde 10 yıllık hizmetini doldurmuş ve 55 yaşını bitirmiş olan 81 GKK için düzenlenen törende bir konuşma yapan Kaymakam Tahsin Aksu, koruculuk sistemine değindi. Konuşmasına GKK'lara teşekkür ederek başlayan Aksu "Bölücü terör örgütü eylemlerine başladığı gün sizler ortaya çıktınız. Et tırnak gibi olarak bölücü terör örgütünün karşısına dikildiniz. Siz olması gereken şekilde toprağınızı ve ailenizi kurudunuz. O dönemde sizler askerimizle polisimizle devletimizin yanında toprağımızı, namusunuzu koruma hevesi ve azmi içerisinde tek yürek tek vücut olduğunuz için size vefa borçluyuz. Bizler de bugün bu vefa borcumuzu biraz olsun ödemek amacıyla burada toplandık" dedi.

Emekli olan arkadaşları adına bir konuşma yapan Hacı Özdemir isimli GKK ise "Bizler gece gündüz demeden diğer güvenlik güçlerimizle birlikte bu vatana hizmet ettik. Şimdi ise bu hizmetin gururu içerisindeyiz. İnanıyoruz ki bizden sonraki nesilde bu hizmeti canla başla yürütecekler. Bizim için bu töreni düzenleyen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Toplantı, koruculara teşekkür belgelerinin dağıtımı ve yapılan ikramlarla son buldu.

(Oİ-MET-Y) 07.06.2008 13:41 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title