Haberler

Emekli Büyükelçilerin "Özür Diliyoruz"a Tepkileri Büyüyor

Bir grup aydın tarafından başlatılan "Özür Diliyoruz" kampanyasına karşı, emekli büyükelçilerin yayınladıkları bildiriye destek veren diplomatların sayısı 84'e ulaştı.
Böyle bir adımın "Türk tarihine saygısızlık olacağını" vurgulayan isimler arasına, eski Bakanlardan Kamran İnan ve Mehmet Ali İrtemçelik ile MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı ve Dışişleri Bakanlığı eski Müsteşarı Nüzh...

Bir grup aydın tarafından başlatılan "Özür Diliyoruz" kampanyasına karşı, emekli büyükelçilerin yayınladıkları bildiriye destek veren diplomatların sayısı 84'e ulaştı.

Böyle bir adımın "Türk tarihine saygısızlık olacağını" vurgulayan isimler arasına, eski Bakanlardan Kamran İnan ve Mehmet Ali İrtemçelik ile MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı ve Dışişleri Bakanlığı eski Müsteşarı Nüzhet Kandemir de katıldı.

Ankara'da yaşayan emekli Büyükelçiler, Ankara Palas'ta gerçekleştirdikleri öğle yemeğinde bir araya gelerek, 1915 olaylarına ilişkin olarak "Ermenilerden Özür Dilenmesi" kampanyasına karşı yayınladıkları bildiriyi tekrar ele aldı. Daha önce yaklaşık 60 emekli büyükelçi ve diplomat bildiriye destek verirken, bu sayı 84'e ulaştı. Bu isimler arasına, eski Bakanlardan Kamran İnan ve Mehmet Ali İrtemçelik ile MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı ve Dışişleri Bakanlığı eski Müsteşarı Nüzhet Kandemir de katıldı.

Eski Büyükelçi Kaya Toperi, bildiriden bilgi sahibi olan emekli büyükelçilerin imza kampanyasına katılmaya devam ettiklerini belirterek, "Ermeni terörüne kurban verdiğimiz meslektaşlarımızın anıları hala tazeliğini korumaktadır. Bir çok şehit arkadaşımızın naşını kucaklarımızda taşıdık. Bu vesile ile söz konusu kampanyaya katılanlara Atatürk'ün büyük Nutkunda "binlerce çaresiz ve suçsuz Ana ve çocukları işkence ile öldürmüşlerdir. Tarihte benzeri görülmemiş vahşeti yapanlar Ermenilerdi' beyanını anımsatmak isterim" dedi.

-KİMLER İMZALADI-

Bildiriye destek veren 84 büyükelçi ve diplomat şöyle:

"Erdil Akay, Ömer Akbel, Oktay Aksoy, Nusret Aktan, Mümin Alanat, Önder Alaybeyi, Ali Hikmet Alp, Akın Alptuna, Burhan Ant, Reşat Arım, Erdoğan Aytun, Candan Azer, Ahmet Banguoğlu, Nazım Belger, Deniz Bölükbaşı, Sadi Çalışlar, Ertuğrul Çırağan, Sevinç Dalyanoğlu, Gönül Dalyanoğlu, Daver Darende, Filiz Dinçmen, Üstün Dinçmen, Cenk Duatepe, Şükrü Elekdağ, Orhan Erdivanlı, Erdinç Erdün, Uğur Ergun, Mehmet Ezen, Erkan Gezer, Emin Gündüz, Gün Gür, Burak Gürsel, Altan Güven, Onur Gökçe, Korkmaz Haktanır, Aydın İdil, Kamran İnan, Mehmet Ali İrtemçelik, Nuzhet Kandemir, Ertuğrul Kumcuoğlu, Ömer Engin Lütem, Ünal Maraşlı, Turan Moralı, Ali Engin Oba, Tansu Okandan, Ayşe Öğüt, Erhan Öğüt, Candemir Önhon, Metin Örnekol, Onur Öymen, Önder Özar, Müfit Özdeş, Varol Özkoçak, Güven Öztek, Ergun Pelit, Hatay Savaşçı, Turgut Serdaroğlu, Yüksel Söylemez, Ülkü Süelkan (emekli idari memur ve şehit Bora Süelkan'ın eşi), Teoman Sürenkök, Ömer Şahinkaya, Bilal Şimşir, Pulat Tacar, Şanlı Topçuoğlu, Kaya Toperi, Aydın Tosun, Muammer Tuncer, Senbir Tümay, Tugay Uluçevik, Erdinç Ulumlu, Necati Utkan, Deniz Uzmen, Nuri Yıldırım, Betin Yiğit, Erhan Yiğitbaşıoğlu, İlhan Yiğitbaşıoğlu, Ömer Zeytinoğlu" (ANKA)

(AS/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
title