Haberler

Emaar Propertıes'e Standart&poor's'dan En Yüksek Derecelendirme Notu

Dünyanın En Önemli Gayrimenkul Geliştirme Şirketlerinden Emaar Properties Pjsc, Uluslararası Derecelendirme Kuruluşları Standart & Poor's ve Moody's Tarafından Sırasıyla A- ve A3 Notuna Layık Görüldü. Böylece Emaar Properties Pjsc, Dünyada A- Notuna Layık Görülen Tek Gayrimenkul Geliştirme Şirketi Oldu.

Dünyanın en önemli gayrimenkul geliştirme şirketlerinden Emaar Properties PJSC, uluslararası derecelendirme kuruluşları Standart & Poor's ve Moody's tarafından sırasıyla A- ve A3 notuna layık görüldü. Böylece Emaar Properties PJSC, dünyada A- notuna layık görülen tek gayrimenkul geliştirme şirketi oldu.

S&P'den yapılan açıklamada, Emaar'ın güçlü talep desteğindeki işletme marjlarının çok yüksek olduğu ve mütevazı risk profilini muhafaza ederek güçlü nakit akışına dayalı kredi tedbirlerinin devam etmesinin beklendiği ifade edildi. S&P'nin raporunda, şirketin uluslararası operasyonlar sayesinde nakit akışını ve yatırım amaçlı gayrimenkullerinden sağlanan kira gelirini artıracağı öngörülüyor. Emaar Properties dünyada halen A- notuyla derecelendirilen tek gayrimenkul şirketi konumunda.

Emaar Properties'i ilk kez derecelendiren Moody's ise şirkete verilen A3 notunun Emaar'ın bünyesindeki kredi gücünü ve Dubai'nin finansal gücünden alacağı ek avantajları yansıttığını belirtti. Moodys'in raporunda derecelendirme notunun Emaar'ın sağlam faiz koruması ve güçlü likidite sağlayan sermaye yapısından kaynaklandığı belirtildi. Raporda grubun kredi kalitesinin spekülasyona dayalı geliştirme faaliyetlerini sınırlamaya yönelik risk kontrol prensipleri sayesinde arttığı ifade edildi.

Emaar Properties Başkanı Mohamed Ali Alabbar S&P ve Moody's tarafından verilen derecelendirme notları ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Emaar'a S&P'nin A-, Moodys'in ise A3 notu vermesi şirketin güçlü ekonomik tabanını öne çıkardı. 2010'da dünyanın en değerli şirketlerinden biri olmayı hedefliyoruz. Aldığımız notlar bu vizyonumuzu hayata geçirecek bölgesel ve uluslararası genişleme planlarımıza güç verecektir. Şirketin geleceğinin istikrarlı görünümü ve kurumsal kredi notumuz paralelinde, coğrafi genişleme ve iş segmentasyonuna odaklı yaklaşımımızla hissedarlarımıza daha büyük değer sağlayacağız."

EMAAR PROPERTIES FT GLOBAL 500'DE

Gayrimenkul geliştirme alanındaki uluslararası gücünü S&P ve Moodys'in derecelendirme notlarıyla perçinleyen Emaar Properties PJSC, Financial Times'ın dünyanın en değerli 500 şirketini listelediği FT Global 500'e girdi. FT Global 500 sermayelerinin en az yüzde 15'i borsalarda serbest olarak satılıp alınan şirketleri içeriyor. 20 milyar dolarlık pazar kapitalizasyonuyla listeye bu yıl ilk defa giren Emaar Properties 462'inci sırada yer alıyor. Emaar Properties FT Global 500'e girebilen dünyadaki 10

gayrimenkul şirketinden biri. Emaar Properties ayrıca FT Global 500'e Ortadoğu, Kuzey Afrika Bölgesi ve Hindistan yarımadasından giren yegâne şirket durumunda.

EMAAR PROPERTIES 10 YILDA YÜZDE BİN 800 BÜYÜDÜ

1997 yılında Dubai'de kurulan Emaar Properties PJSC bugün 4 kıtada 16 ülkede faaliyet gösteren uluslararası bir gayrimenkul geliştirme şirketi. 10 yılda yüzde bin 800 büyüyen Emaar Properties PJSC'nin 2006 yılındaki net karı 1.735 milyar ABD doları olarak açıklandı. Şirket net karını bir önceki yıla oranla yüzde 35 oranında artırdı.

Dubai Borsası'nda işlem gören ve Dow Jones Arap Titan İndeksi'nde yer alan Emaar Properties, Dubai Borsası'na kote yüzde 68'lik kısmı ile borsanın toplam işlem hacminin yüzde 60'ını oluşturan şirketin yüzde 32'si Dubai Hükümeti'ne ait. Emaar Properties 2005 ve 2006 yıllarında, "Euromoney Gayrimenkul Ödülleri" başlığında, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır'da "En Hızlı Gelişen Şirket" ödüllerine layık görüldü.

Dünyanın en büyük kulesi olmaya aday Burj Dubai'yi, dünyanın en büyük alışveriş ve eğlence destinasyonlarından olan Dubai Mall'u ve Suudi Arabistan'da bölgenin en büyük özel sektör projesi olan King Abdullah Economic City'yi inşa eden Emaar'ın portföyünde halen BAE, Suudi Arabistan, Ürdün, Suriye, Lübnan, Fas, Mısır, Türkiye, Libya, Hindistan, Pakistan, Endonezya, ABD, Büyük Britanya, Fransa ve Kanada yer alıyor.

Emaar Properties'in Türkiye'deki ilk yatırımı ise 700 milyon dolarlık yatırım bütçesine sahip ve 555 villayla Türkiye'nin en büyük lüks villa konut projesi olan Toskana Vadisi Evleri.

(ERÖ-ERÖ-SN-SN-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title