Haberler

Elbistan Aöl'nin Lys Başarısı

(LYS) elde ettikleri başarılar ve kazandıkları okullar ile önemli bir başarıya imza attı.

Elbistan İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi'nin ilk mezunları, 2011 Yüksek Öğretime Geçiş (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı'nda

(LYS) elde ettikleri başarılar ve kazandıkları okullar ile önemli bir başarıya imza attı.

Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) Türkiye 22'ncisi olan Alper Tolga Cırık, Elbistan Anadolu Öğretmen Lisesi'nin ilk mezunları arasında yer alıyor.

Elbistan İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Gürsel Aksu ve Başkan Yardımcısı Kadir Şahin, Okul Müdürü Ali Rıza Doğancan'ı ziyaret ederek, elde edilen başarıdan dolayı kutladı.

Bu sene ilk mezunlarını vermelerine rağmen 28 öğrencinin YGS ve LYS'de yüksek puanlar alarak, çok kaliteli bölümleri kazandıklarını ifade eden Okul Aile Birliği Başkanı Gürsel Aksu, ilerleyen yıllarda bu başarının daha da artacağını belirtti.

Elbistan AÖL'nin yüksek puanla öğrenci aldığını ve en çok tercih edilen okullar arasına yerleştiğini vurgulayan Aksu, şu bilgileri verdi:

"2011 LYS sonuçlarına göre 28 öğrencimiz önemli bölümler kazandılar. 1 öğrencimiz Tıp Fakültesi, 4 öğrencimiz Hukuk Fakültesi, 1 öğrencimiz elektrik elektronik Mühendisliği, 1 öğrencimiz Uluslararası İlişkiler, 13 öğrencimiz Okul Öncesi Öğretmenliği, 4 öğrencimiz Zihinsel Engelliler Öğretmenliği, 2 öğrencimiz Sınıf Öğretmenliği, 1 öğrencimiz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, 1 öğrencimiz Fen Bilgisi Öğretmenliği kazandı. Elbistan Anadolu Öğretmen Lisemizin gelecek yıllardaki başarısının daha yüksek olması için gereken tedbirler alınacaktır. Bu konuda öğrenci velilerimizin de öğrencilerin okul başarılarını sürekli takip etmeleri gerekiyor. Velilerimiz okul idaresi ve öğretmenlerle sürekli diyalog içerisinde olmalıdır. Başarıda öğrenci, aile ve okul sacayağını iyi işlettiğimiz taktirde, çok daha büyük başarıların geleceğine eminim. "

Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Kadir Şahin ise, okulun başarısını daha da arttırmak için öğrencilerin derslere çok çalışması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz planlı ve düzenli olarak okula devam etmelidir. Özellikle okulda yapılan deneme sınavlarına öğrencilerimizin ciddi bir şekilde katılmaları gerekiyor. Okulumuzun gelecekte daha da başarılı olacağına inanıyorum. "

- KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title