Haberler

Elazığ Doğalgazı Yüzde 20 Daha Ucuza Kullanacak

Elazığ'da Doğalgaz Şehir İçi Şebeke Dağıtım Sözleşmesi, Düzenlenen Törenle İmzalandı. Törende Konuşan Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (Epdk) Başkanı Yusuf Günay, Türkiye'de En Ucuz Doğalgazı Kullanacak İlin Elazığ Olduğunu Söyledi.

Elazığ'da doğalgaz şehir içi şebeke dağıtım sözleşmesi, düzenlenen törenle imzalandı. Törende konuşan Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Yusuf Günay, Türkiye'de en ucuz doğalgazı kullanacak ilin Elazığ olduğunu söyledi.

Akgün Oteli'nde düzenlenen imza törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya, Vali Vekili Kadir Balaban, AK Parti milletvekilleri Hamza Yanılmaz, Faruk Septioğlu, Tahir Öztürk ve Feyzi İşbaşaran, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, EPDK Başkanı Yusuf Günay, Elazığ doğalgaz dağıtım şirketi yöneticisi Yaşar Arslan katıldı. Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çetinkaya, il adına çok önemli bir problemin çözülmesi için gerekli gayreti gösterdiklerini

belirterek, "Elazığ'ın temiz ve ucuz bir ısınma aracı kullanması, sanayicilerimizin imalatlarını daha ucuza yapmaları ve rekabet güçlerini artırmaları açısından bu problem çözülmüş olundu. Belediyemizle ilgili firma yetkilileri arasında yapılan son toplantıda pürüzler giderilmiş ve anlaşma sağlanmıştır. Bu proje ilimize hayırlı olsun" dedi.

EPDK Başkanı Yusuf Günay da, ihaleyi kazanan şirketin lisansını Elazığ Doğalgaz Dağıtım A.Ş. olarak aldığını ifade ederek, "1987-2003 yılları arasında ülkemizde sadece 5 şehirde doğalgaz kullanılıyordu. 2003 yılında yapılan düzenleme ile doğalgazın serbest piyasa ekonomisi içinde rekabete dayalı olarak dağıtımının yapılması kararı, bugün ülkemiz genelinde 62 ilde doğalgazın kullanılmasını sağlamıştır. Devletten kaynak aktarılmadan çok uzuca şirketler bu alanda çalışma yapmakta, halkımız da çok ucuza ve

temiz bir şekilde kullanmaktadır. Elazığlılar 5 dolara abone olacaklar. 8 yıl boyunca şirket hiç kar etmeden abonelerine gaz verecektir. Elazığ doğalgazı diğer illere göre yüzde 20 daha ucuz kullanacaktır. Elazığlılar'a hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Başkan Süleyman Selmanoğlu ise, yapılan görüşmeler sonucunda doğalgaz şebeke dağıtım çalışmasının başlatılması konusunda pürüzlerin giderildiğini söyledi. Selmanoğlu, "İlimizin doğalgaza kavuşması konusunda yaşanan bazı sıkıntılar vardı. Bu sıkıntıları birkaç gün önce Ankara'da yaptığımız toplantıda giderdik. Hatların kazılması, kapatılması ve kazılan alanların asfaltlanması konularındaki sıkıntılar aşıldı. Artık ilimizde ilgili firma tarafından çalışmalara başlanmıştır. Öncelikli olarak bu yılın sonuna

kadar Organize Sanayi Bölgesi'ne doğalgazın verilmesi planlandı. Elazığımıza hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

2003 yılına kadar Türkiye'de doğalgaz alanında yapılan çalışmaların yapılan bir değişiklikle dünyadaki ülkeler tarafından örnek alındığını belirten Elazığ Doğalgaz Dağıtım A.Ş Yönetim Kurulu üyesi Yaşar Arslan, "EPDK tarafından bu sektörde çok önemli adımlar atıldı. Şu anda doğalgaz sektöründeki yükü yüzde 20 dolayına getirmiştir. Bu yük daha önce yüzde 30-35 seviyesindeydi. Doğalgaz konusunda Elazığ en şanslı il. Bu projenin yatırıma dönüşmesinde Elazığ milletvekillerinin çok önemli gayretleri oldu.

Belediye başkanımızla yaptığımız görüşmelerde bazı konulardaki pürüzler giderildi. Çalışmalarımız çok zor olacak. Ancak bu zorlukların ardından güzellikler gelecek. Özellikle ailelerimiz adına çok büyük güzellikler yaşanacak. Çok ucuza, çok kaliteli bir yakıtla ısınılacak. Elazığlılar'a hayırlı olmasını diliyorum. Hedefimiz bu yılın sonuna kadar Organize Sanayi Bölgesi'nde doğalgazın kullanımını sağlamak" dedi.

Konuşmaların ardından Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile Elazığ Doğalgaz Dağıtım A.Ş. yetkilisi Yaşar Arslan, şehir içi şebeke dağıtım çalışması protokolünü imzaladı.

(EK-FA-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title