Haberler

Elazığ'dan Kısa Kısa

Elazığ Valiği AB Dış İlişkiler ve Projeler Koordinasyon Merkezi'nde bağımsız değerlendiriciler görevlendirilecek.

Elazığ Valiği AB Dış İlişkiler ve Projeler Koordinasyon Merkezi'nde bağımsız değerlendiriciler görevlendirilecek.

Merkezden yapılan yazılı açıklamada, 2013 yılı SODES Programları kapsamında kuruma sunulacak projelerin mali ve teknik açıdan değerlendirmelerini yapmak üzere bağımsız değerlendiricilerin görevlendirileceği belirtildi.

Açıklamada, bağımsız değerlendirici olmak isteyen en az lisans mezunu, proje döngüsü yönetimi, mali ve teknik konularda proje etüdü ve değerlendirmesi, hibe projesi uygulaması ve yönetimi ile SODES programı uygulama usul ve esasları konularında deneyim veya bilgi sahibi kişilerin öz geçmiş ve almış oldukları ilgili eğitim ve uygulama tecrübelerini gösteren destekleyici belgelerle merkeze başvurmaları istendi.

Açıklamada, bağımsız değerlendirici havuzuna alınan başvuru sahiplerinden proje teklif çağrısı döneminde proje değerlendirmek üzere seçilerek görev teklifi yapılan değerlendiricilere resmi yazışma yoluyla tebligat yapılacağı bildirildi.

-Çiftçi eğitim gezileri devam ediyor

Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Yurtbaşı ve Yazıkonak beldelerine çiftçi eğitim gezileri düzenlendi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, çiftçi ve üreticilere bitkisel üretim, hayvansal üretim, hayvan hastalıkları ve tarımsal destekler hakkında bilgi vermek üzere Müdür Ahmet Kaygusuz, şube müdürleri ve il müdürlüğünden teknik personelin katılımıyla Yurtbaşı ve Yazıkonak beldelerine çiftçi eğitim gezileri düzenlendiği belirtildi.

Kaygusuz, özellikle tarladan sofraya kadar gelen gıdanın güvenilirliğinin önemli olduğunu, bitkisel ve hayvansal üretimde kullanılan ilaçların kayıt altında tutulmasının insan sağlığı için gerekli olduğunu belirtti.

Hayvan besicilerinin mağdur olmaması için hayvanların zamanında küpeletmelerini, aşılarını yaptırmalarını isteyen Kaygusuz, yapılan bu iş ve işlemlerin kayıt altında tutulmasının ülke ekonomisine ve üreticiye yapılacak destekler için şart olduğunu ifade etti.

Muhabir: Bestam Bodruk / Ömer Fansa

Yayıncı: Önder Felek - ELAZIĞ

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Kaygusuz Yazıkonak Yurtbaşı Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title