Haberler

Elazığ'daki Hortum

Elazığ'ın Maden ilçesinde meydana gelen hortumda hayatını kaybeden 6 işçiden 4'ünün cenazeleri, memleketlerine gönderildi.

Elazığ'ın Maden ilçesinde meydana gelen hortumda hayatını kaybeden 6 işçiden 4'ünün cenazeleri, memleketlerine gönderildi.

Maden Kaymakamı Ahmet Adanur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saat 18.30 sıralarında hortum yaşandığı haberini alır almaz ilçeye 10 kilometre mesafedeki olay yerine gittiklerini bildirdi.

Kendilerinden önce güvenlik güçlerinin şantiyeye ulaştığını belirten Kaymakam Adanur, olay yerinde gördüklerini şöyle anlattı:

"Orada duble yol çalışması yapan inşaat firmasının şantiyesi var. Beton santralinin yanında işçilerin kaldığı bir konteyner vardı. Hortum konteyneri yolun aşağısına yaklaşık 50 metre fırlatmış. O sırada konteynerin içinde 12 işçi yemek yiyormuş. Maalesef bu işçilerimizden 6'sını kaybettik. Diğer 6'sı da Elazığ'da tedavi altında. Onlara acil şifalar, ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum."

Kaymakam Adanur, şantiyeye yakın iki köyde çok sayıda evin çatılarının uçtuğunu ancak can kaybı yaşanmadığı bilgisini verdi. Adanur, yarından itibaren yapılacak hasar tespitlerinin ardından Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce gerekli çalışmaların yapılacağını da bildirdi.

Öte yandan ölen işçilerden Abdullah Tekin ve Çerkez Akyürek'in cenazeleri Diyarbakır'a, Altan Demirkıran'ın cenazesi Karakoçan'a, Metin Bahçeci'nin cenazesi ise Palu ilçesine gönderildi. Ölen diğer işçiler Sibgatula Oğuz ve Emrah Burak'ın cenazelerinin ise Elazığ'daki hastanelerde olduğu öğrenildi.

- ELAZIĞ

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Adanur Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title