Haberler

Elazığ'da Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

Elazığ'da, kentsel dönüşüm projelerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulduğu bildirildi.

Elazığ'da, kentsel dönüşüm projelerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulduğu bildirildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulkadir Kandemir, yaptığı yazılı açıklamada, Elazığ, Ağın, Alacakaya, Arıcak, Baskil, Keban, Karakoçan, Kovancılar, Maden, Palu, Sivrice, Gezin ve Yazıkonak belediyelerinde bilgilendirme toplantıları yapıldığı, belediyelerden kentsel dönüşüm için uygun görülen alanlara dair çeşitli bilgi ve belgelerin talep edildiği belirtildi.

Kandemir, şunları kaydetti:

"Elazığ Belediyesi teknik personeliyle yapılan toplantıda ilimiz belediye sınırları içinde kentsel dönüşüm projesi çalışmalarının üç etapta yapılması düşünüldüğü belirtilmiştir. Daha sonra yapılan birçok toplantıdan sonra Elazığ ili 1. etap çalışması olan Kızılay (Kesrik) Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışması bakanlığa sunulmuştur. Bundan sonraki etaplarda belediyemizin vereceği büyük katkıyla Salıbaba ve Karşıyaka mahalleleri, Hicret ve Aksaray mahalleleri ile Zafran ve Esentepe mahalleleri düşünülmektedir. Bunların dışında Alacakaya ve Maden ilçeleri ile Maden'e bağlı Gezin beldesinde de belediyeler tarafından belirlenen alanlara ait kentsel dönüşüm çalışmaları da Bakanlığa sunulmuştur."

Kandemir, Sivrice, Keban ve Ağın belediyelerinin ise kentsel dönüşüm çalışmalarının olmadığını bildirdi.

- ELAZIĞ

Kaynak: AA / Yerel

Alacakaya Elazığ Ağın Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

adem emremmobilWeb@haberler.com:

Salıbaba da kentsel dönüşüm çalışmaları ne zaman başlayacak

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title