Haberler

Ekonomiden Kısa Kısa

Emlak Piyasasını Avm'ler Vurdu

Emlak piyasasını AVM’ler vurdu

İZMİR’de küresel kriz ve alışveriş merkezi sayısının artması nedeniyle işlek sayılan caddelerde, çok sayıda boş dükkanın kiracı beklediği belirtildi.

İzmir Emlak Müşavirleri ve  Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, gayrimenkul sektöründe konut piyasasındaki hareketliliğe rağmen dükkan ve iş yeri piyasasının çok durgun olduğunu belirtti.

Yatırımcı bekliyor

Kentte 3-4 yıl öncesine kadar hava parası istenen pek çok dükkanın, şu anda müşteri arar durumda olduğunu ifade eden Güleroğlu, mülk sahipleri kira bedelini indirdiği halde yatırımcının çekimser davrandığını savundu. Krizin etkilerinin yavaş yavaş kalktığını, ancak bir çok girişimcinin yatırım için beklemeyi tercih ettiğini anlatan Güleroğlu, “Alsancak, Karşıyaka, Bornova ve Hatay semtlerinde önceki yıllarda yüksek hava paralarıyla dükkan kiralanırken, şimdi ilgi yok. Dükkanlar tabelalar asılı halde aylarca bekliyor. Alışveriş merkezlerinin sunduğu imkanlarla rekabet edemeyeceğini düşünen yatırımcı, işe kalkışmıyor. Bu da piyasanın durağan seyretmesine neden oluyor”  dedi.

EÇEV teşekkürü

EGE Çağdaş Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri, vakıf yararına gala yapan Veda filminin oyuncularını ağırlayan Swissotel Grand Efes yöneticilerine teşekkür etti.

Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’nın kaynak yaratmak için gerçekleştirdiği Veda Filminin İzmir Galası konaklama sponsorluğunu üstlenen Swissotel Grand Efes, konuklara İzmir misafirperverliğini gösterdi. Yönetmen Zülfü Livaneli, yapımcı Sevda Kaygısız ve oyuncular Burhan Güven, Serhat Mustafa Kılıç ve Sinan Tuzcu eşleri ve asistanları ile otelde konakladı. Swissotel Grand Efes Pazarlama Müdürü Pınar Baykal ve Pazarlama Müdürü Asistanı Ayşe Karpat ile Ege Çağdaş Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Serap Kayhan, Berrin Ertürk ve Koordinatör Ruhsan Gültekin bir araya geldi.

Burda’dan çok özel kampanya

İZMİR’deki Burda Market düzenlediği kazıyın kazanın kampanyası ile binlerce müşterisine hediye dağıtacak. Geçtiğimiz yıl açılan ve İzmirliler tarafından yoğun ilgi gören Burda Market kampanyalarına bir yenisini daha ekledi. 12 Mart 8 Nisan tarihleri arasında İzmir Burda Market’ten tek seferde 50 TL ve katları üzerinde alışveriş yapanlara kazı kazan kartları hediye edilecek. Burda Market Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Ersan, İzmirlilerin marketlerine olan yoğun ilgisinden çok memnun olduklarını ifade ederek, düzenledikleri kampanyalarla müşteri memnuniyetini arttırmayı hedeflediklerini belirtti.

Kazı kazanda boş yok

Kampanyanın 12 Mart- 8 Nisan tarihleri arasını kapsayacağını kaydeden Ersan, “İzmir Burda AVM’de tek seferde 50 TL ve katlarında alışveriş yapan Burda Market müşterilerine kazı kazan kartı hediye edilecek. Kazı kazan kartlarında ütüden saç kurutma makinesine, telefondan yemek mönüsüne kadar binlerce hediye gizli. Boş yok, kazıyan anında kazanacak. Daha çok alışveriş yapan daha çok kazanacak. Tekel ürünleri, telefon kontörü, dergi ve gazete satışları kampanyaya dahil olmayacak” diye konuştu.

Kipa’dan Elazığ’a deprem yardımı

KİPA, Elazığ’daki depremzedelere temel gıda maddelerinden oluşan yaklaşık bin 500 kolilik yardım gönderdi.

Kipa, Elazığ’da yaşanan deprem felaketi sonrasında bölgeye bir TIR dolusu temel gıda yardımı gönderdi. Elazığ depreminde zarar gören vatandaşlarımızın temel gıda ihtiyaçlarına destek olmak amacıyla gerçekleştirilen bin 500 kolilik yardım, Kipa’nın İzmir’deki dağıtım merkezinden Kızılay yetkililerine teslim edilerek bölgeye gönderildi.

Vatandaşa destek

Elazığ’da 41 kişinin yaşamını yitirdiği depremden zarar gören vatandaşların, gıda ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olmak üzere gönderilen yardım malzemeleri arasında, makarna, pirinç, bulgur, mercimek, nohut ve şeker gibi temel gıda maddeleri yer alıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kipa yetkilileri, “Kipa olarak Elazığ’da meydana gelen depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımız için derin üzüntü duyduk. Tüm Türkiye’ye başsağlığı diliyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza, bir miktar da olsa destek olmak ve onların yanında olduğumuzu belirtmek istedik” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title