Haberler

Ekonomiden Kısa Kısa

Ekonomik Krize Rağmen İşçi Aldı

Ekonomik krize rağmen işçi aldı

Kriz öncesinde 5 ayrı iş yerinde toplam 60 kişi istihdam ederken daralan piyasada, küçülme yoluna gittiklerini belirten Mustafa Uğurlu, “Krize rağmen üretimden ve verdiğimiz hizmetin kalitesinden kesinlikle ödün vermiyoruz. Anfi, kabin ve hoparlör gibi ses düzenleriyle her türlü sistemi başarıyla kuruyoruz. Ürünlerimiz de 2 yıl garantili” dedi.

Bayramda sizde kolonya tutun

İZMİR’in Karşıyaka İlçesi’nde 35 yıldır kolonyacılık yapan Cihan Kolonyaları’nın sahibi Ali Işık, bayramlarda kolonya ikramının bir gelenek olduğunu, ancak bunun gittikçe unutulmaya başlandığını belirtti. Işık, “Özellikle bayramlarda eve her gelene kolonya ile bayram şekeri ikram edilir. Büyük şehirlerde bu gelenek unutulmaya başladı. Baba mesleğini sürdürmeye çalışıyorum, geçmiş yıllara göre yüzde 70 oranında daha az satış yapabiliyorum” dedi.

Satışlar her yıl düşüyor

Aksoy Mahallesi 1748 sokak 92 numaralı işyerinde 25 yıldır sadece kolonya satarak hizmet verdiğini söyleyen Ali Işık, “Mesleğe babam Cihan’ın yanında başladım. Tüm kolonyalar kendi imalatımız. ‘Karşıyaka Geceleri’ adlı  kolonya daha çok satılıyor. Eski müşterilerimiz arasında yıllardır sürekli gelip kolonya alanlar var” dedi.

Mankenler attı vatandaş kaptı

Evren KASIRGA / MANİSA, (DHA)

Manisa’daki Genç Akçalar giyim mağazası, caddeye kurulan podyumda ilköğretim ve lise kıyafetlerini tanıttı. İçinde önlük, gömlek ve kravatlar olan paketleri mankenler attı,  defileyi izleyenler kapıştı. Mağaza sahibi Cemal Akça, “Her yıl olduğu gibi bu defileyi yaptık. Fiyatlar 14 ile 90 lira arasında değişiyor” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title