Haberler

"Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası"

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Türkiye'de günde 6 milyon, yılda 2,1 milyar ekmeğin israf edildiğini söyledi.

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Türkiye'de günde 6 milyon, yılda 2,1 milyar ekmeğin israf edildiğini söyledi.

Vali Ali Kolat, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası" kapsamında bir ekmek fırınında düzenlenen etkinlikte, projenin kentte etkili olması için bütün kurum ve kuruluşların yanı sıra halka da büyük görevler düştüğünü kaydetti.

Türkiye'de günde 6 milyon, yılda 2,1 milyar ekmeğin israf edildiğini, bunun parasal değerinin ise 1,5 milyar lira olduğunu ifade eden Vali Kolat, şöyle konuştu:

"İsraf edilen bu ekmeklerin parasıyla, 500 okul, 500 kilometre yol ile 80 hastane yapılabilmektedir. Ekmek israfının önlenebilmesi için ihtiyaç kadar alınması çok önemlidir. Ekmeğimizi koruyarak, geleceğimizi de korumuş oluyoruz. Bu nedenle Ekmek İsrafının Önlenmesi Projesi çok önemli. Milyarlarca lira değerindeki ekmek, israf edilerek heba olmaktadır. Bir taraftan da bakıyoruz, bir dilim ekmeğe muhtaç olan binlerce, milyonlarca insan var. Bu anlamda ekmeğimizi mümkün mertebe kullanırken ihtiyacımız kadar alalım."

Kolat, uzmanların kepekli ekmek tavsiye ettiğine dikkati çekerek, "Toplum ve millet olarak hamura bağlıyız. Son yıllarda sağlık sebebiyle beyaz ekmekten kaçınılması, ekmeğin az tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Ciddi manada bir ekmek israfı var. El birliğiyle bu projeye sahip çıkalım. Geleceğimize sahip çıkmak için ekmek israfının önüne geçmek zorundayız" diye konuştu.

Muhabir: Emrah Yaşar / Orhan Canbulatel

Yayıncı: Ömer Erim Baştimar - KIRIKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Toprak Mahsulleri Ofisi Ali Kolat Kırıkkale Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title