Haberler

Ekinözü, Kız Öğrenci Yurduna Kavuşuyor

Ekinözü Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya'nın, ilçeye bağlı köylerde yaşayan kız öğrencilerin lise eğitimlerini tamamlayabilmeleri amacıyla başlattığı çalışmalar sonuç verdi.

Ekinözü Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya'nın, ilçeye bağlı köylerde yaşayan kız öğrencilerin lise eğitimlerini tamamlayabilmeleri amacıyla başlattığı çalışmalar sonuç verdi.

Yapılan çalışmalar sonucunda Ekinözü Belediyesi'ne ait olan ve Orta İçmelerde bulunan otel binası, İl Özel İdaresi tarafından satın alınarak, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edildi.

Ekinözü Belediyesi'nden 300 bin lira bedel ile satın alınan otel binası, içerisinde yapılacak olan tadilat çalışmalarının ardından Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu olarak hizmete açılacak.

Otel binasının Ekinözü Kaymakamlığı'na devri nedeniyle hazırlanan protokol ise, Ekinözü Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ile Ekinözü Belediye Başkanı Erol Üstü tarafından imzalanarak, tapu teslimi yapıldı.

Ekinözü'ne bağlı köylerde çok sayıda kız öğrencinin maddi imkansızlıklar nedeniyle lise eğitimini tamamlayamadığını belirten Kaymakam Kaya, bu amaçla başlattıkları çalışmaların ardından belediyeye ait otel binasının satın alındığını ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edildiğini söyledi.

Kaya, şöyle konuştu:

"Ekinözü'nde göreve başladığım dönemde, köylerde özellikle kız çocuklarını okutamayan veliler bize gelerek, çocuklarını okutmak istediklerini belirtip, bizden istekte bulundular. Bunun üzerine ilk önce ilçemizdeki imkânları araştırdık. Yapılan incelemeler sonucunda belediyeye ait Orta İçmelerdeki otel binasının hem yeri, hem konumu, hem de kapasitesi planlanan yurt için çok uygundu. Buraya karar verdik. Daha sonra Ekinözü Belediye Başkanımıza konuyu açtık ve buranın eğitim ve öğretime kazandırılması talebimizi ilettim. Belediye Başkanımız ve meclis üyeleri konuya sıcak yaklaştılar. Sayın Valimiz Şükrü Kocatepe'ye de konuyu arz ederek, isteğimizi belirttim. Sayın Valimiz de uygun görünce, İl Genel Meclisi Üyeleri ile toplantı yaparak, konunun önemini anlattık. "

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Güngör ile de konuyu görüştüklerini ve yardım istediklerini dile getiren Kaya, 6 ay süren çalışmanın sonucunda ilgili kararın Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi tarafından alındığını ve otel binasının satın alınmasına karar verildiğini kaydetti.

Kaya, Ekinözü'ne bağlı köylerde yaşayan ve değişik sebeplerden dolayı okuyamayan kız öğrencilerin yurt sayesinde ortaöğretime devam edebileceklerini belirtti.

Kaya, otel binasının yurt olarak kullanılabilmesi için gereken tadilat nedeniyle maliyet hesaplarının yapıldığını ve Milli Eğitim Bakanlığı'na sunacaklarını ifade ederek, yurt binasının 2011-2012 eğitim ve öğretim dönemine yetiştirilmesi için hızlı bir çalışma sergileyeceklerini söyledi.

Kaya, "Yurtta 140 öğrenci barınabilecek. Öğrencilerin tüm giderleri devlet tarafından karşılanacak. Ayrıca öğrencilerin Ekinözü ÇPL'ye ulaşımlarını sağlamak amacıyla, DOĞAKA ve Başbakanlık SYDV'ye sunacağımız 2 adet proje hazırlıyoruz. Ekinözü ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Ekinözü Belediye Başkanı Erol Üstü ise, ilçedeki eğitim düzeyinin daha da artırılabilmesi için belediye olarak üzerlerine düşen görevi her zaman yapmaya hazır olduklarını belirterek, "Sayın Kaymakamımız konuyu bize açtığında, eğitim için elimizden gelen desteği sağlayacağımızı belirttim. Özellikle kız öğrenciler için yapılan bu projeye bizde destek olduğumuz için çok mutluyum. Belediye Meclis Üyelerimiz de konuya sıcak baktılar ve karar kısa zamanda çıktı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra Ekinözü Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ile Belediye Başkanı Erol Üstü, protokole imza attılar. Ekinözü Belediye Başkanı Erol Üstü, yurt binası olarak kullanılacak otel binasının tapusunu, Kaymakam Kaya'ya teslim etti.

İlçeye bağlı Orta İçmelerde yer alan otel binası, 9 bin 400 metrekare arsa içerisinde 2 bin 292 metrekare kapalı alana sahip. Yurtta, aynı anda 140 öğrenci barınabilecek.

- KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title