Haberler

Eker,Silvan'da Çözüm Sürecine Destek İstedi

Güncelleme:

Bakan Mehdi Eker, geldiği Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde çözüm sürecine destek istedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, geldiği Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde çözüm sürecine destek istedi. Bakan Eker, "Çözüm sürecine destek verin ki, Silvan kalkınsın. Silvan kalkınsın ki, işsizlik kalmasın" dedi.

Gıda Tarım ve Havancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ve Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile birlikte Silvan İlçesi'nde bir dizi açılış ve tapu dağıtım törenine katıldı. Sabah erken saatlerde ilk olarak 800 bin liraya mal olan ve yüzde 50'si bakanlık tarafından verilen hibe kredisi ile yapılan yem fabrikasının açılışını yapan Bakan Eker, burada Türkçe ve Kürtçe olarak hayırlı olması dileğinde bulundu.

Zahit Varlık ve Cuneyt Çapan adlı iki ortağın açtığı yem fabrikasını, sağanak yağmur altında açan Bakan Eker, daha sonra yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Eker, daha sonra Meslek Eğitim Teknik Eğitim Lisesi'nde verilen öğlen yemeği öncesi Küçük Sanayi Sitesi essnafına tapularının dağıtım törenine katıldı. Buradaki törende ilk olarak konuşan Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Mehmet Hafit Değerli, her yağmurda okulun sular altında kaldığını belirterek, Bakan Eker'den yardım istedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, meslek lisesinin sanayi sitesinin içinde yapılması projesinin Türkiye'de bir ilk olduğunu belirterek, bunda emeği geçen Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Mehmet Hafit Değerli'ye teşekkür etti. Sanayi Sitesi Başkanı Değerli'nin şikayet ettiği su konusuna da değinen Bakan Eker, "Bu dağdan gelen suyun felaket değil bereket getirmesini sağlayacağız inşallah" diye yanıtladı.

HELALLEŞME SÜRECİ

Daha sonra çözüm sürecine de değinen Bakan Eker, "Türkiye Cumhuriyeti'nin 90 yıllık tarihinin en önemli günlerini yaşıyoruz. Helalleşme sürecini yaşıyoruz. Her şeyini, gövdesini bu işe bağlayan hükümete destek olmamız lazım ki, çözüm süreci amacına ulaşsın. Biz her sorunun bir tek meseleden kaynaklandığını biliyoruz. Hepimiz gayret ve fedakarlık göstermeliyiz" dedi.

BARAJA SAHİP ÇIKIN

Silvan Barajı ile ilgili de konuşan Bakan Eker, Silvanlılar'ın bu projeye sahip çıkması gerektiğini belirterek, "Sahip çıkın ki Silvan'da işsizlik kalmasın. 2007 yılında küçük ve büyükbaş hayvan sayısında 4 kat artış oldu. 2 bin büyükbaş hayvan sayısı 42 bine, 13 bin küçükbaş hayvan sayısı da 70 bine çıktı. Hayvanların sayısı arttıkça yeme ihtiyac olacak. Yem ihtiyacı arttıkça da sulu tarıma ihtiyac duyulacaak. Dolayısıyla Silvan Barajı'na ihtiyaç duyulacak. İşte bu barajın faaliyete geçmesi ile birlikte işsizlik hiç kalmayacak. Devletle birlikte işadamları da yatırım yapmaya başladı. Böylece Silvan kalkınacak" diye konuştu.

Buradaki törene katılan BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, isminin anons edilmesinden sonra salonda uzun süre alkışlandı. Altan Tan da yaptığı kısa konuşmasında, Silvan çevre yolu projesinin hazırlandığını ve Karayolları Bölge Müdürlüğü'nde bekletildiğini ifade ederek Bakan Eker'den bu projenin bir an önce faaliyete geçirilmesi konusunda yardım istedi.

PENALTI ATTI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, daha sonra sırasıyla, Huzur Tekstil atölyesi, Silvan Şehir Stadyumu, sentetik çim yüzeyli futbol sahası, Aile Destek Merkezi tarafından düzenlenen kermese katıldı. Bakan Eker, son olarak SDODES projesi kapsamında hazırlanan Adam Olacak Çocuk Kütüphanesi'nin açılışını yaptı. Bakan Eker, sentetik çimli sahayı açtıktan sonra yaptığı ilk penaltı atışını gole çevirdi. Bakan Eker, daha sonra mahalleler arası düzenlenen futbol turnuvasına katılan takımlara futbol topu ve malzeme dağıtımını yaptıktan sonra Kaymakamlık binasında düzenlenen kermese katıldı.

Bakan Eker ve beraberindekiler son olarak Silvan İlçesi'ne bağlı Tarımoba Köyü'ne giderek, buradaki vatandaşların sorunlarını dinledi. Tandırda ekmek pişiren kadınlarla Kürtçe olarak sohbet eden Bakan Eker, köylü çocuklara da oyuncak getirme sözü verdi. Bakan Eker ve beraberindekiler daha sonra karayolu ile Diyarbakır'da döndü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Mehmet Mehdi Eker Diyarbakır Ak Parti Silvan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title