Haberler

Ek-Birinci Ergenekon Davası

Birinci Ergenekon Davası'nda tanık Engin Bağbars'ın tanık sıfatıyla sorgu ve beyanının alınmasına devam ediliyor.

Ek-birinci ERGENEKON DAVASI

Birinci Ergenekon Davası'nda tanık Engin Bağbars'ın tanık sıfatıyla sorgu ve beyanının alınmasına devam ediliyor. Cezaevinden Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve savcılara dilekçe gönderdiğini ancak dikkate alınmadığını savunan tanık Bağbars, dilekçesinde Başbakan Erdoğan'ın öldürüleceğini darbe ve suikastler yapılacağını yazdığını belirtti. Danıştay saldırısı olduktan sonra istihbaratçılara 10 saat ifade verdiğini anlatan Bağbars, "Eğer daha önce ifadem alınsaydı Danıştay katliamı olmazdı ve Hrant Dink öldürülmezdi" dedi.

"HALİS TOPRAK ÖLDÜRÜLMEK İSTENDİ"

İşadamı Halis Toprak'ın PKK'ya yardım ettiği iddiasıyla öldürülmek istendiğini de ileri süren tanık Bağbars, Bayrampaşa Cezaevi'nde kaldığı sırada organize suç örgütü kurmak suçuyla yargılanan Kürşat Yılmaz'ı ziyaret eden iki MİT'çiden birinin tutuklu sanık Hayrettin Ertekin olduğunu iddia etti. Bağbars, "2 MİT'çi Kürşat Yırmaz'a PKK'ye yardım ettiği için Halis Toprak'ı öldürmesini teklif etmişler. Yılmaz, bunların MİT'çi olmadığını anlayınca 'ben onurumla şerefimle yatarım, böyle bir iş yapmam' dedi" diye konuştu.

"SABANCI TEKLİFİ REDDETMİŞ"

Özdemir Sabancı cinayeti hükümlüsü Mustafa Duyar'ı öldürülmesi teklifini ilk olarak kendisine yapıldığını öne süren Bağbars, "Duyar'ın öldürüleceklerini Sabancı'ya söylemişler. Sabancı'ya gidip 30 milyon dolar istemişler. Sabancı 'devlet cezasını verecektir' diyerek teklifi reddetmiş" diye konuştu. Danıştay saldısısının faili Alparslan Arslan'ı avukat Aydın M. 'nin ofisinde bir kez gördüğünü söyleyen Bağbars, "Benim glock marka tabancam çalınmıştı. Danıştay olayında kullanılan silah belki de benim silahımdır, bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

"SAVCI ÖZ'E MEKTUP YAZDIM"

1994 yılında Paşakapısı Cezaevinde Semih Tufan Gülaltay ile tanıştığını anlatan tanık Bağbars, Tekirdağ Cezaevi'nde birlikte olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Gülatalay bana, uyuşturucu kaçakçısı Ertuğrul Yılmaz'ın uyuşturucu meselesinden dolayı Almanya'da Muzaffer Tekin'in talimatıyla öldürüldüğünü söyledi. Gülaltay, Ahmet Taner Kışlalı'nın arabasına bomba koyanın ise Ankara'da görev yapan Yozgatlı bir astsubay olduğunu anlattı. Emri verenlerinde ise Doğu Perinçek ve İbrahim Şahin olduğunu söyledi. Kışlalı, Atatürkçü Düşünce Derneği'ne başkan olacakmış ancak adaylıktan çekilmediği için öldürülmüş iddiasında bulundu. " Bağbars, Semih Tufan Gülaltay'dan duyduklarını bir mektupla Savcı Zekeriya Öz'a gönderdiğini, ancak konuyla ilgili ifadesinin alınmadığını belirtti.

"AVUKATIN HAYAL KURUYOR"

Hrant Dink suikasti davasının sanıklarından Yasil Hayal ile ring aracında sohbet etme imkanı da bulduğunu anlatan Bağbars, "İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkımda açılan davaya getirilirken Yasin Hayal ile ring aracında sohbet ettim. Avukatı Yasin'e 'Konuşma 5 yıl yatar çıkarsın' demiş. Yasin bana böyle söyledi. Yasin '5 yıl sonra çıkacağız' diyordu. Bende avukatın hayal kuruyor dedim" diye konuştu. 5 ay önce Bingöl Cezaevi'nden tahliye edildiği söyleyen Bağbars'ın sorgu ve beyanının alınmasına devam ediliyor. - İstanbul / Silivri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title