Haberler

'Eğitim Her Engeli Aşar Kampanyası'

'Eğitim Her Engeli Aşar Kampanyası' Niğde Değerlendirme Toplantısı İl Kültür Merkezi'nde Gerçekleşti

'Eğitim Her Engeli Aşar Kampanyası' Niğde Değerlendirme Toplantısı İl Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Kampanya kapsamında Niğde'de yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıya Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Vali Yardımcısı Polat Kara, İlçe Kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Belde Belediye Başkanları, Muhtarlar, okul müdürleri ile engelli vatandaşlar katıldı.

Toplantıda konuşan Niğde Valisi Alim Barut, engelli olmanın kişinin tercihinde olmadığını, buna karşın herkesin birer engelli adayı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

'Çok güzel ve anlamlı projeden ilimizde olumlu sonuçlar alıyoruz. Bu proje kapsamında evde eğitim alan öğrencileri ziyaret ettim. Bu öğrencilerin 10 yıl sonra önemli akademik başarılara imza atacağına inanıyorum. Engelli vatandaşlarımız bu proje ile topluma kazandırılıyor, sosyalleşiyor. Bu projede hepimize önemli görevler düşüyor. En ücra köyümüzdeki muhtar, belediye başkanları, okul müdürleri, öğretmenler ve ailelerimiz taşın altına elini koymalı ve engelli çocuklarımızı eğitime kazandırmalıdır.'

Engelli bireylerin eğitim haklarından mahrum bırakılmamaları için ailelere çağrıda bulunan Vali Barut, 'Çocuklarınızı saklamayın, onları topluma kazandırmak için bize başvurun. Engelli çocuğunuz okula gelemiyorsa, biz evine gidiyoruz ve evde eğitim veriyoruz. Engelli vatandaşlarımıza eğitim ücretsizdir. Devletimizin sağladığı bu imkanlardan yararlanmaya davet ediyorum' şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser de, projenin Niğde'de başarıyla sürdürüldüğünü vurgulayarak, projede geçen yıl en başarılı 17 il arasında Niğde'nin de bulunduğunu belirtti. 'Eğitimde feda edilecek fert yoktur' ilkesiyle hareket ettiklerini belirten Eser, 'Bu anlamlı kampanyada bizler üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Bu kampanyayı görev değil, vicdani sorumluluk olarak algılamalıyız. Yıllarca unutulan, görmezlikten gelinen engellileri artık topluma kazandırmalıyız. Onlar bizim çocuklarımız. Unutmayalım ki, en büyük engel eğitimsizliktir' dedi.

Kampanya kapsamında emeği geçen herkese teşekkür eden Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, geçen yıl yakalanan bu başarının bu yıl da sürdürüleceğini ifade etti.

Toplantının devamında bir sunum gerçekleştiren Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Eğitim Her Engeli Aşar Kampanyası İl Koordinatörü ve Türkiye Beyazay Derneği Niğde Şube Başkanı Mesut Alkan, proje kapsamında Niğde'de yapılanlar hakkında bilgi verdi.

Projenin Cumhurbaşkanının eşi Hayrunnisa Gül'ün himayelerinde 2009 yılında hayata geçirildiğini anlatan Alkan, amaçlarının Türkiye'nin hiçbir köşesinde eğitim almayan engelli kalmaması olduğunu söyledi. Bu projenin 3 yıl sürecek sosyal sorumluluk projesi olduğunu vurgulayan Alkan, 'Engellilerin başlarının okşanması, yanağından makas alınması veya teşekkür edilmesi yeterli değildir. Asıl amacımız onları yüreklendirmek olmalıdır. Engelliler bize adeta şöyle haykırıyor, (Bize otobüste değil, hayatta yer verin) Unutmayın ki, onlar ya hayatın içinde olacaklar ya da sadece seyirci kalıp kaderlerine mahkum yaşayacaklardır' dedi.

Eğitim almış engelli insanlardan örnek veren İl Koordinatörü Mesut Alkan, Milletvekili Lokman Ayva, Sanatçı Metin Şentürk, doğuştan kolları olmayan ama ayakları ile resim yapan Sümeyye ve Niğde'den gülle atmada Avrupa Şampiyonu Mahmut Kılıç'ın hayatlarından kesitler sundu.

Engelli vatandaşların hayattan koparak kendi dünyalarına çekildiğini anlatan Alkan, 'Türkiye nüfusunun yüzde 12'si engellilerden oluşmaktadır. Ama hayatın içinde onları göremiyoruz. Çünkü onlardan bazıları sokağa bile çıkamıyor. Engelli vatandaşlarımıza vereceğimi kurslar, seminerlerle bir meslek ve sanat sahibi yaparak onları da hayatın içine çekmeyi amaçlıyoruz' dedi.

Niğde'de eğitim hizmetlerinden yararlanan engelliler hakkında bilgi veren Proje İl Koordinatörü Mesut Alkan, çalışmaların başarılı bir şekilde yürütüldüğünü belirterek, 'Hüdavent Hatun İşitme Engelliler İlköğretim Okulunda 66 öğrenci, Saruhan Eğitim Uygulama Okulunda 134 öğrenci eğitim alırken, 13 engelli öğrencimize de evde eğitim vermekteyiz. Ayrıca okullarımızın bünyesinde engelliler için 7 özel sınıfta 43 öğrencimize eğitim vermekteyiz. Dördü il merkezinde olmak üzere 6 Özel Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon merkezlerinde toplam bin 100 öğrenci hizmet almakta ve bunların tamamının ücretleri devletimiz tarafından karşılanmaktadır' şeklinde konuştu.

Alkan, 'Hepimiz bu kampanyanın birer gönüllüsü olmalıyız. Bulunduğumuz yerde, yakınımızda bir engelli varsa, onu mutlaka bize bildirin. En kısa zamanda eğitime alalım ve hayatla bütünleştirelim. Bu anlamlı kampanyada bizlere desteklerini hiç esirgemeyen sayın Valimize, Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, Milli Eğitim Camiasının fedakar çalışanlarına, muhtarlarımıza ve özellikle kamuoyu bilincinin oluşmasında her zaman yanımızda olan yazılı ve görsel basınımıza teşekkürlerimi sunuyorum' dedi.

Eğitim Her Engeli Aşar Değerlendirme Toplantısında, katkılarından dolayı Vali Alim Barut'a ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a çiçek takdim edildi. Vali Barut tarafından İl Koordinatörü Mesut Alkan da takdirname ile ödüllendirildi.

(KZ-ZB-İÇR-MHD) - NİĞDE

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title