Haberler

Eğirdir Halk Oyunları Ekibi Başarıyla Döndü

Güncelleme:

Eğirdir Halk Oyunları 2 kategoride başarılı oldu.

Eğirdir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde kurulan Halk Oyunları Kulübü, 14-15 Nisan'da Burdur'da düzenlenen Bölgesel yarışmaya katıldı. Kulüp üyelerinden oluşan ekipler 2 kategoride önemli başarıya imza attılar.

Geçtiğimiz yıl Eğirdir Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kısıtlı imkanlarla kurulan Halk Oyunları Kulübü, kısa sürede bölgesel başarılara imza atmaya başladı. Burdur'da düzenlenen Bölge Birinciliği yarışmalarına katılan kulüp ekipleri, Gençler Geleneksel Düzenlemesiz kategoride bölge 3.sü ve Büyükler Geleneksel Düzenlemeli kategoride de bölge 2.si oldu. Eğirdir Halk Oyunları Kulübü Başkanı Ömer Faruk Karamürsel, profesyonel ekiplere karşı yarıştıklarını belirterek, aldıkları derecelerin kendileri açısından çok önemli olduğunu ifade etti. Karamürsel, "Gençler Geleneksel Düzenlemesiz kategoride 8 kız 8 erkekten oluşan ve Osman Doğan yönetiminde yarışan ekibimiz, kategorisinde bölge 3.sü olurken, Büyükler Geleneksel Düzenlemeli kategoride 15 erkek 17 bayandan oluşan ve Tahir SARI yönetiminde yarışan ekibimiz kategorisinde bölge 2.si oldu. Kulübümüz bölge yarışmalarına 5 yönetici, 6 çalıştırıcı, 48 asil, 12 yedek 60 sporcu, 8 destek personeli ile toplamda 79 kişi ile katıldı." dedi.

KISITLI İMKÂNLARLA GELEN BAŞARI

Karamürsel, profesyonel kulüp ve sporculara karşı kısıtlı imkânlarla yarışan Eğirdir Halk Oyunları Kulübü ekiplerinin performansının salonda bulunan üst düzey yöneticiler, kulüpler ve seyirciler tarafından takdirle karşılandığını ifade ederek şunları söyledi: "Tüm gün devam eden ve gün içerisindeki değişimlerle 8 ilden binlerce izleyiciye yöremizin ve ilçemizin tanıtımını yapan ekiplerimiz ilgi odağı olmuş ve büyük bütçelerle yapılamayan tanıtımı yaptı.

ROMANYA VE POLONYA'DA ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEKLER

Geçtiğimiz yıl birkaç gönüllünün bir araya gelmesiyle kurulan kulübümüz; kısa sürede il birincilikleri, yurt dışı temsilleri, bölge dereceleri alarak ve onlarca etkinliğe katılarak büyük başarılara imza attı.. Her geçen gün büyüyen kulübümüzün ana amacı Türk Milli Kültürünün yaşatılmasına, ülkemizin, ilimizin ve ilçemizin tanıtılmasına katkı yapmaktır. Bu amaca yönelik olarak önümüzdeki Mayıs ayında Romanya ve Haziran ayında Polonya'da yapılacak olan uluslar arası festivallerde ülkemizi temsil edecek olan kulübümüz, bu yıl gençler ve büyükler kategorisinde katıldığı yarışmalara minikler ve yıldızlar kategorisini de ekleyecektir."

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Kulüp Başkanı Karamürsel son olarak, "Kulübümüzün kurulmasında ve başarılarımızda emeği geçen; bizlere her zaman destek veren Sayın Kaymakamımız Dr. Yalçın Yılmaz ve değerli Kaymakamlık çalışanlarına, Kulübümüzün katıldığı etkinliklerde ulaşım giderlerini karşılayan ve çalışma salonu tahsis başta Belediye Başkanımız Osman Nuri Özmeral olmak üzere Eğirdir Belediyesine, İlçe Milli Eğitim Müdürlerimiz Kerim Kaplan, Süleyman Songül ve Şube Müdürümüz Nejla Bozhüyük'e, Şu ana kadar başta müzik, kostüm, iaşe, kurslar, çalıştırıcı temini olmak üzere her türlü fedakârlığı yapan Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün değerli yöneticileri Orhan Özdamar ve Hüseyin Hüsrev Büyükdoğaç'a, Teknik bir sorun nedeni ile kendi adımıza katılamadığımız yarışmalara kendileri adına katılma imkanı veren Eğirdir Belediye Spor Kulübünün değerli başkanı İbrahim Ethem Gürsel ve kulüp yöneticilerine, Spor salonunu her ihtiyaç duyulduğunda kulübümüze tahsis eden Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Halil Okutan ve çalışma arkadaşlarına, İl Halk Oyunları Temsilcilisi Ahmet Alper Deşik'e, Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürü Enver Dolunay ve değerli çalışma arkadaşlarına, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Eğirdir Araştırma İstasyonu Müdürü Şakir Çınar ve değerli çalışma arkadaşlarına, İlçe Tarım ve Gıda Müdürü Uğur Turgut'a, Bizlere her zaman yol gösterici olan önceki Halk Eğitim Merkezi Müdürlerimiz Necdet Savaş ve Ramazan Yüceer'e, Bizim Bahçe'ye, Uludağ Döner'e, Sönmez Restoran'a, Burdur'a kadar gelerek bizlere destek veren değerli aile, iş arkadaşı ve seyircilerimize teşekkür ederiz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osman Doğan Karamürsel Eğirdir Burdur Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title