Haberler

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı Toplantısı Aydın''da Yapıldı

EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Temizocak, Expo 2020'nin İzmir'de Yapılmasının Bölge İçin Faydalı Olacağını Belirterek, Aydınlılardan Destek Beklediğini Söyledi.

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Temizocak, EXPO 2020'nin İzmir'de yapılmasının bölge için faydalı olacağını belirterek, Aydınlılardan destek beklediğini söyledi.

EGEV Başkanı Yılmaz Temizocak, bazı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Aydın Sanayi Odası'nda toplantı yaptı.

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'tan EXPO 2020 için destek isteyen Temizocak, EXPO'nun İzmir'e alınmasıyla Aydın'ın turizmde çok daha iyi tanıtılacağını, bu nedenle Aydın ve Manisa illerini de kapsam içine almayı planladıklarını bildirdi.

EXPO'nun Aydın ve Manisa'ya çok önemli yatırımlar kazandıracağını ifade eden Temizocak, bölgeye turist çekebilmenin önemine değinerek, kalıcı yatırımların gerçekleşeceğini dile getirdi.

EXPO 2020 için sağlık konusunu tema olarak belirlediklerine anlatan Temizocak, şimdiye kadar sağlığın hiç kullanılmadığını belirtti.

Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel de, kendilerinin EXPO'nun

'EXPO Ege' olarak tanımlanmasını arzuladıklarını, EXPO 2020'nin İzmir'de yapılmasının Ege Bölgesi'nin ekonomik ölçeklerini değiştireceğinin altını çizdi.

-SERACILIK KÜMELENMESİ-

Toplantının gündeminde yer alan seracılık kümelenmesi ile ilgili görüşlerini açıklayan Ziraat Odası eski Başkanı Arif Gürdal, seracılığın bir yere gelmemesinde herkesin sorumluluğunun olduğunu vurguladı.

Enerji kaynaklarının iyi kullanılmasının önemini anlatan Gürdal, planlı üretimin olmaması halinde pazarda yer bulunamayacağına dikkat çekti.

Aydın'ın Organize Seracılık Bölgesini tespit etmesi gerektiğini belirten Gürdal, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uyguladığı süt tüketiminin artmasına yönelik "okul sütü " kampanyalarının yapılmasını istedi.

Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, seracılığın Aydın'da çok rahatlıkla yapılabileceğini, devletin ihtisas organize sera bölgeleri kurmasını istedi.

Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, jeotermalin seracılığın önünü kestiğini savunarak, seracılığın bölgede yayılmaya başladığını ancak yatırımcıların dışardan geldiğini savundu.

-DEVLETTEN HER ŞEYİ BEKLEMEYİN-

Son olarak konuşan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, her şeyi devletten beklemenin yanlış olacağını bildirdi.

Aydın'daki jeotermal kaynaklardan İl Özel İdaresi'ne 25 milyon lira kaynak sağlandığını ve bütçe açıklarının kapandığını hatırlatan Vali Coş, Organize Sera Bölgesi için Aydın'da yeterli arsanın olmadığını, modern seracılık konusunda yatırımcıya ihtiyaç olduğunu açıkladı.

Vali Coş, şu bilgiyi verdi:

"Aydınlılardan hiç böyle bir yatırım talebi gelmiyor. Hepimiz elimiz taşın altına sokmalıyız. Çıksınlar biz destek olalım. Davutlar'da MTA'nın sondajından zengin minarel içerikli kaynak bulundu. Bu kaynak 10 bin yatak kapasiteyi ısıtabilecek konumda. Burayı Belediye aldı. Aydın'da Ayter alanındaki bölgeyi ihaleye çıkartacağız. Burada da acilen 5 yıldızlı otel ihtiyacı olacak. Kuşadası'nda Kongre Merkezi yanında yine 5 yıldızlı otel için teklifler alıyoruz."

Vali Coş, okul sütü projesine katıldığını da sözlerine ekledi.

- AYDIN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title