Haberler

Ege Sanayi Odası: Halk 'İstikrar' Dedi

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın Genel Seçimler Sonucunda Halkın İstikrarı Seçtiğini, Koalisyona 'Hayır' Dediğini Söyledi. Taşkın Ayrıca, Muhalefetin Sadece Tenkit Etmek Olmadığını Tenkit Ederken de Daha İyi Şeyler Yapabilecek Alternatif Projelerin Sunulması Gerektiğini Dile Getirdi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın, genel seçimler sonucunda halkın istikrarı seçtiğini, koalisyona 'hayır' dediğini söyledi. Taşkın ayrıca, muhalefetin sadece tenkit etmek olmadığını, tenkit ederken de daha iyi şeyler yapabilecek alternatif projelerin sunulması gerektiğini dile getirdi.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın yaptığı açıklamada, sıcak yaz aylarına rağmen Türk halkının büyük bir çoğunluğunun seçimlere katılarak, sorumluluklarını ortaya koyduğunu belirtti. Seçimlerin demokratik ve huzurlu bir ortamda gerçekleştirildiğini kaydeden Taşkın, Konda firmasının sahibi Tarhan Erdem'i gerçekleştirdikleri anketin doğruluğu nedeniyle tebrik etti.

Seçimlerin demokrasinin sınavı olduğunu söyleyen Taşkın, "Doğudan batıya, kuzeyden güneye halk anlaşmış gibi mesajını çok net ortaya koydu. Halkımız 'iktidarını ve dönemini süresinde tamamlayan istikrarlı tek partiyi koalisyona tercih ediyoruz. Kavgayı değil projeyi ve iş yapanı tercih ediyoruz' dedi. Türk insan karşısında sadece liderleri değil, partileri ekipleriyle birlikte görmek istiyor" diye konuştu.

Vatandaşların partilerden Türkiye'yi zenginleştirmelerini, reformlarını artırmalarını, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmelerini beklediklerini ifade eden Taşkın, muhalefetin sadece tenkit etmek olmadığını, tenkit ederken de daha iyi şeyler yapabilecek alternatif projelerin sunulması gerektiğini söyledi. Türk halkının AKP'yi yaptığı reformlar açısından ödüllendirdiğini belirten Taşkın, tek beklentilerinin ağustosun ilk haftasına kadar hükümetin kurulması olduğunu dile getirdi. Taşkın sözlerini şöyle sürdürdü:

SIRADA EKSİK KALAN REFROMLAR VAR

"Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra hükümetin eksik kalan reformlara konsantre olarak yapısal reformlarının biran önce gerçekleştirilmesini, hayal ettiğimiz 10 bin dolarlık yıllık gelir seviyesine biran önce çıkılmasını, ihracatımızın 500 milyar dolar seviyesine çıkarılması için plan ve altyapının hazırlanmasını, işsizliğin sektörel bazda tanınacak yatırım imkanlarıyla önünün açılmasını, Türkiye'nin biran önce borçlarını azaltacak çok sıkı bir tasarruf ve para politikası uygulamasını, dış ticaret açığının azaltılmasını, ülkemizdeki kayıt dışılığın ve kaçakçılığın bitirilmesini, vergi gelirlerinin artırılarak mükellefin üstündeki vergi yükünün azaltılmasını istiyoruz. Merkez Bankası tarafından son çeyreğe bırakılan faiz indiriminin piyasalara moral verecek şekilde biran önce yapılması gerektiğine inanıyoruz."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title