Haberler

Ege İlleri ve Adalarına Havayolu Projesi

Güncelleme:

EGE Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Başkanı Yılmaz Temizocak, Ege Bölgesi'ndeki il ve adaları bir araya getirecek, küçük uçaklardan kurulu bir hava yolu ulaşım projesi üzerinde çalıştıklarını söyledi.

EGE Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Başkanı Yılmaz Temizocak, Ege Bölgesi'ndeki il ve adaları bir araya getirecek, küçük uçaklardan kurulu bir hava yolu ulaşım projesi üzerinde çalıştıklarını söyledi.

EGEV Yönetim Kurulu, Temmuz ayı toplantısı Çanakkale Ticaret Borsası'nda yapıldı. Toplantıya, Vali Yardımcısı Ali Partal, Belediye Başkan Vekili Muharrem Erkek, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektör Danışmanı Doç.Dr. Mehmet Şahin, EGEV Başkanı Yılmaz Temizocak, EGEV yönetim kurulu üyeleri ile çeşitli oda ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) Başkanı Kaya Üzen, toplantının Çanakkale ekonomisi ile ilgili son dönemdeki gelişmeleri aktarmak için iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

Ege Bölgesi'nin ekonomisinin gelişmesi için ellerinden gelen çabayı göstermeye çalıştıklarını ve bu kapsamda üye konumundaki 10 ilde farklı zamanlarda toplantılar yaptıklarını belirten EGEV Başkanı Yılmaz Temizocak, toplantılarda iletilen sorunların çözümüne yönelik fikir alışverişinde bulunduklarını bildirdi. Temizocak, bölge illeri arasındaki ulaşımla ilgili yeni bir projeleri olduğunu vurgulayarak, şöyle dedi:

"Ege Bölgesi'nde aynı heyecanı duyan, ekonomik çaba için çalışma gösteren iller arasında bir iletişimsizlik söz konusu. Bunun için işlevsel bir proje üretiyoruz. Ege illeri ve Ege adalarının bir araya geleceği küçük uçaklarla kurulmuş bir havayolunun ekonomiye çok büyük bir ivme kazandıracağını düşünüyoruz. Bunu biz kuramayız. Bunu Çanakkale'de kuramaz. Ama bu proje yavaş yavaş konuşulmaya başlandı. Geçmişe çok uzun yıllara dayanan Çanakkale Boğaz Köprüsü, hasır altından son üç yılda yeniden ortaya çıkarıldı. Ankara'da, Çanakkale'de ve İzmir'de katıldığımız toplantılarda Ulaştırma Binali Yıldırım ile konuştuk. Neticede köprü ile ilgili somut bir adım atıldı. Otoyol için sıkıntılar vardı. Bununla ilgili de gelişmeler oldu. Amacımız Ege Bölgesi'nin birlikte kalkınmasını sağlamak."

Ülke ekonomisiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan EGEV Başkanı Temizocak, Ege'nin Türkiye'nin diğer bölgelerine göre çok şanslı olduğunu söyledi. Temizocak, demografik yapı ve eğitimli insan gücünün bu şansı yaratan en büyük etkenler olduğunu, buna rağmen ekonomik sorunlarla karşılaştıklarını belirten Temizocak şunları söyledi:

"Bölgede 17 üniversitemiz var. Eğitimli insan gücümüz var. İnsanımızın demografik yapısı var. Belirli kültür altyapısına sahibiz ve ticareti iyi biliyoruz. O yüzden Ege, Türkiye'nin ikinci büyük ekonomisi. Dolayısıyla bir sorun olmaması gerekirken, sorunlar yumağının içinde boğuluyoruz. Fakat bu yumak, diğer bölgelerimizde daha sıkı. Yani sorunun çözülmesi bizde biraz daha kolay gibi gözüküyor. Türk lirası sorunu var. Enflasyonun önlenmesi için uğraşılan sorunlar var. İhracatın hızlanmasını yavaşlatan bir takım sorunlar hala çözülmemiş durumda. Tabii global bir kriz içinde yaşıyoruz. Turizmden şu aşamada istediğimiz nemayı alamıyoruz. İnşallah bu durumlar düzelecek diye düşünüyoruz. Uğraşımız da bu yönde."

Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title