Haberler

Ege' de Bayram Coşkusu

ATATÜRK' ÜN ÇOCUKLARI ÇOCUK BAYRAMINI KUTLADI

ATATÜRK'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Ege Bölgesi'nde coşkuyla kutlandı. Kamu kurum ve kuruluşları ile cadde ve sokaklar Türk bayrakları ile süslenirken, Atatürk Anıtları'na çelenkler konuldu, stadyumlardaki törenler de rengarenk görüntüler oluştu.

Çanakkale

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sabah Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Daha sonra kutlamalar, 18 Mart Stadyumu'ndaki törenle devam etti. İl genelindeki ilköğretim ve anaokullarının öğrencileri ve gösteri ekipleri rengarenk kıyafetleri ile resmi geçit töreni yaptı. Öğrencilerin geçişi sırasında, tribünleri dolduran kalabalık, ellerindeki bayrakları sallayıp, alkışlarla coşkuya katıldı. Geçit törenin ardından yerlerini alan öğrenciler, jimnastik, halk oyunları gösterileri sundu, şiir ve kompozisyonlar okudu. Tören öğrencilerden birin okuduğu "Andımız'a tören alanındaki öğrenci ve tribünleri dolduranların eşlik etmesiyle sona erdi. Töreni, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercüment Tatlıoğlu, CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da izledi.

Muğla

Muğla'daki kutlamalarda, Cumhuriyet Meydanı'ndaki, Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Fatih Şahin, Anıt Özel Defteri'ni imzalandı. Anıt Özel Defteri'ne "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 91. yıl dönümünde, saygıyla ve minnetle huzurundayız. Bu anlamlı günü milletimizin tüm bireylerinin kenetlenişiyle coşku içinde kutlamaktayız. Kurduğunuz cumhuriyete ve kurumlarına sahip çıktığımızın göstergesi olarak, kararlılıkla görevimizin başındayızö yazdı. Kutlamalara daha sonra Atatürk stadında devam edildi. Vali Fatih Şahin, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun ve CHP'li Belediye Başkanı Osman Gürün ile öğrenciler ile halkı selamlayıp, bayramını kutladı. Öğrenciler de protokoldekilere çiçek verdi. Daha sonra öğrenciler hep bir ağızdan "Andımız'ı okudu. Kutlama, töğrencilerin ören geçişinin ardından, saha içindeki yaptıkları jimnastik, step, fon ve halk oyunları gösterileriyle sona erdi.

BODRUM

Bodrum Şehir Stadı'ndaki kutlamara ilçedeki 14 okuldan 3 bin 500 öğrencinin yanı sıra 10 ülkeden gelen 35 çocukta katıldı. Töreni, İstanbul Pendik İlköğretim Okulu öğrencilerininde konuk olarak izledi. Öğrencilerinin "Bu Kaçıncı Baharö ve "Hatırla Sevgiliö isimli şarkılar eşliğinde, rengarenk kıyafetleriyle yaptığı vals büyük beğini topladı. 15 Mayıs'ta Uşak'ta yapılacak olan halkoyunları Türkiye Şampiyonası finallerinde yarışacak olan Turgutreis İlköğretim Okulu halk oyunları ekibinin "Çökertmeö, "Kerimoğluö ve "Tosun Mehmet'imö gösterileri izleyenlerden bol bol alkış aldı. Törenin sonunda öğrencilerin dev Atatürk posteri, Türk bayrağını ve Dostoyevski'nin "Çocuk dünyanın en büyük mutluluğudurö sözü yazılı pankart açıp, izleyicilerle birlikte hep bir ağızdan 10 . Yıl Marşı'nı söyledi. 30 derecelik hava sıcaklığı nedeniyle törene katılan Ukraynalı çocukların bazıları fenalşınca, şemsiyelerle koruma yapıldı.

Denizli

Denizli'deki kutlamalar Atatürk Stadı'nda yapıldı. 14 bin kapasiteli Denizli Atatürk Stadı'nın tribünleri tıklım tıklım dolarken bayramı yaklaşık 16 bin kişi izledi. Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Osman Zolan ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Öğrenciler şiir okudu, ilköğretim ve ana okulu öğrencileri resmi geçit törenine katıldı. Denizli'deki bayram kutlamalarına Arnavutluk, Romanya, Belarus, Sırbistan ve Bulgaristan'dan gelen 180 öğrenci de katıldı. Yabancı konuklar resmi geçit töreni esnasında büyük alkış aldı. Gösterilerin ardından tören sona erdi. Öğleden sonra ise il genelinde okullarda çeşitli kutlamalar yapıldı.

Kutlamalar kapsamında, Özel Doğu Koleji 3-A sınıfı öğrencisi birlikte geldiği öğretmenlerinin üç arkadaşı arasında çektiği kurayı kazanan Asil Aki, temsili olarak Vali Yavuz Erkmen'in koltuğuna oturdu. Küçük Vali Aki, Ak Partili Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan'ı telefonla arayıp, daha çok çocuk parkı yapmasını istedi.

Balıkesir

23 Nisan, Balıkesir'de de coşkuyla kutlandı. Atatürk Anıtı'ndaki çelenk töreninin ardından Atatürk Stadı'ndaki kutlamalara geçildi. Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, Garnizon Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur kutlamalara katılan tek Balıkesir milletvekili oldu. Milli Eğitim Müdürvekili İlhan Arslan günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Geçit töreninin ardından gösterilere geçildi. Küçük izciler Türkiye, Nijerya, Rusya, Almanya gibi ülkeleri temsil eden tişörtlerle kardeşlik mesajı verdi. Spor ve dans gösterilerinin ardından tüm öğrencilerin gerçekleştirdiği final büyük alkış aldı. Havanın güneşli ama soğuk olması özellikle minik öğrenciler için sorun yarattı. Erken saatlerde tören alanına gelen öğrencilerin üşüdüğü gözlendi. Gösterilerin ardından tribünlerde kabanlarını giyen öğrenciler, simit ayran ile kahvaltı yaptı.

Manisa

Manisa'da, 23 Nisan törenleri Cumhuriyet Meydanı'ndaki Milli Egemenlik Anıtı'na valilik, belediye, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının çelenk konulmasıyla başladı. Buradaki törenin ardından Manisa Valisi Celaletin Güvenç'in makamına temsili olarak oturan Vicdan Karaosmanoğlu İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Silami Bulut, belediye başkanını arayıp, kenar mahalle okullarının duvarlarının yeniden düzenlenip boyatılması istedi. Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün makamına oturan Ali Rıza Çevik İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Merve Çıkı ise, belediye çalışanlarına, tiyatro ve parklarda daha fazla vakit geçirebilmesi için kent merkezinde gençelere yönelik sosyal alanların fazlalaştırılması talimat verdi.

Kutmalar daha sonra 19 Mayıs Stadyumu'nda devam etti. Manisa'da yerel yayımlanan Günebakış Gazetesi'nin sahibi Mevlüt Çırakoğlu'nun, türbanlı eşi Meryem Çırakoğlu, valilik görevlileri tarafından protokülün bulunduğu bölüme alınmadı. Mevlüt Çırakoğlu, duruma tepki gösterdi. Vali Celalettin Güvenç ise Çırakoğlu'nun yer olmadığı için protokolün bulunduğu bölüme alınmayıp, yan tarafta başka bir yer gösterildiğini söyledi. Öğrencilerin jimnastik, halk oyunları, fon gösterilerin sunup, şiirler okuyan öğrenciler, bando eşliğinde tören geçişi yaptı. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün oluşturduğu 1920 kişilik "Ritim ve Danslar Türkiyeö isimli grup, Türkiye'nin mozaiğini çizen şarkılar seslendirerek, yöresel halkoyunu gösterisi sahnelendi.

Uşak

23 Nisan Uşak'ta Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasından sonra 1 Eylül Stadyumu'nda törenle devam etti. Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan ve Garnizon Komutanı Albay İsmail Özcan'ın öğrencilerin ve vatandaşları selamlayıp, bayramını kutladı, sportif alanda başarılı olan öğrencilere ödüllerini verdi.

Daha sonra il genelindeki ilköğretim ve anaokulu öğrencilerini katılımıyla tören ieçişi yapıldı. Jimnastik, halkoyunları ve fon gösterilerisi ve şiirlerin okunmasıyla süren tören, Onuncu Yıl Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. Kutlamalar, Uşak Belediyesi'nin Atapark'ta gün boyu düzenleyeceği çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Aydın

Aydın'da sabah saatlerinde Vali Hüseyin Avni Coş, CHP'li Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin beraberindeki çocuklarla İstasyon Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Kutlamalar dana sonra Adnan Menderes Stadyumu'nda devam etti. İl merkezindeki 6 okuldan kutlamalar katılan bin 500 öğrenci hazırladıkları gösterimleri sundu. Yörük Ali Efe İlköğretim Okulu halkoyunları gösterisi, Hacı Lütfiye Atay İlköğretim Okulu da Anadolu Ateşi Dans Grubu gösterisiyle izleyenlerden büyük alkış aldı. Kutlama, tören geçidiyle sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title