Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

Fevzipaşa İlköğretim Okulu'nda hijyen ve temizlik eğitimi verildi.

Fevzipaşa İlköğretim Okulu'nda hijyen ve temizlik eğitimi verildi.

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü arasındaki "Okullar hayat bulsun" projesi kapsamında imzalanan protokol gereği öğrencilere İl Sağlık Müdürlüğü Ar-Ge Şube Müdürü Dr. Hakan Azatçam tarafından hijyen ve temizlik kuralları anlatıldı.

Öğrencilere eğitimin ardından sıvı sabun dağıtıldı.

-Özkan, seçimler öncesi destek ziyaretlerinde bulundu

Avrupa'dan 160 şehir ile Edirne İl Özel İdaresi'nin, 3 Temmuz 2001 tarihinden itibaren üye olduğu Denize Kıyısı Olan Bölgeler Konferansı'nın (CPMR) alt komisyonu Balkan ve Karadeniz Komisyonu'nun BBSRC başkanlık seçimleri için Odessa'da bulunan Edirne Vali Yardımcısı ve BBSRC İkinci Başkanı Dr. Ayhan Özkan seçimler öncesi destek amaçlı ziyaretlerde bulundu.

Özkan Türkiye'nin Odessa Başkonsolosu Hüseyin Ergani'ye bir nezaket ziyaretinin ardından Odessa Valiliği ve Odessa Belediyesini ziyaret ederek seçimlerde destek istedi.

Ziyaretlerde Kırklareli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Sinop Destek Ofisi Koordinatörü Berkol Alevli ile başkonsolosluk yetkilileri de hazır bulundu.

-Ressamlar Derneği kuruldu

Trakya Ressamlar Derneği kuruldu.

Dernek Başkanı Enis Şensever, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuruluş ilkelerinin genç kitleyi sanatla buluşturmak olduğunu söyledi.

Kurum ve kuruluşlarla iyi ilişkiler kurmanın yanında, maddi ve manevi destekleri de görmeyi amaçladıklarını ifade eden Şensever, "Gelenekselden günümüze, güncel sanatın çağdaşlık adına, olması gereken düşünsel altyapısiyle, topluma katkısı doğrultusunda yola çıktığımızı duyururuz" dedi.

-İlkokul öğrencilerine ağız ve diş sağlığı anlatılacak

Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Meriç İlköğretim Okulu 1. sınıf ve anasınıfı öğrencilerine ağız ve diş sağlığını skeçlerle anlatacak.

Üniversite öğrencileri, 29 Nisan Pazartesi günü Meriç İlköğretim Okulu öğrencilerine "Fırçala fırçala" skeçiyle ağız ve diş sağlığını anlatmalarının ardından, okul bahçesine fidan dikecek.

Meslek Yüksekokulu öğrencileri aynı gün Dünya Dans Günü etkinlikleri kapsamında bir alışveriş merkezinin otoparkında dans gösterileri sunacak. - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü İl Sağlık Müdürlüğü Fevzipaşa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title