Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Topdur, Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen'i Ziyaret Etti.

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Topdur, Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen'i ziyaret etti.

Ziyarette partisinin 2011 seçim beyannamesi hakkında bilgi veren Topdur, iktidara geldiklerinde çiftçilere yönelik yapacakları konusunda şunları kaydetti:

"Tarımsal destekler kademeli olarak gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 1,5'u düzeyine çıkartılacak. Halen yüzde 0.5 olan toplam destek miktarı ilk etapta iki kat arttırılarak yüzde 1'e çıkarılarak yaklaşık 12,5 milyar lira tarımsal destek yapılacak.

Besi hayvancılığının desteklenmesi amacıyla bütçeden yapılan destek ödemeleri yüzde 50 oranında arttırılacak. Hayvancılık desteği bugünkü 1 milyar 250 milyon lira düzeyinden 2 milyar liraya yükseltilecek. Küçük çiftçilerin desteklenmesi amacıyla mazot, gübre, ilaç, tohum ve fide gibi tarımsal girdiler üzerindeki ÖTV ve KDV kaldırılacak.

Buğday, mısır, pamuk, soya, ayçiçeği, çeltik, fındık, üzüm, kayısı, zeytin ve yer fıstığı gibi ürünler için özel destekleme programları geliştirilecek ve bu ürünlere fiyat garantisi verilecek. Sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrik tarifesi farklılaştırılarak çiftçilerimize daha ucuz elektrik temin edilecek."

Çiftçinin durumunun içler acısı haline geldiğini savunan Topdur, "Çiftçi, çok zor şartlar altında var olma, yok olma mücadelesi veriyor. Çiftçilerin tarlaları hacizli ve ipotekli, borcu ise kat kat katlanmış durumdadır" dedi.

-CHP LALAPAŞA GENÇLİK KOLLARI BAŞKANLIĞINA AVCU SEÇİLDİ

CHP Lalapaşa İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları Başkanlığına Melih Avcu seçildi.

İlçe binasında yapılan seçimde ise yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Melih Avcu, Aygün Taşdelen, Soner Kahraman, Sezgin Kutlu, Turan Altınerdal.

CHP Edirne Milletvekili aday adayı Nejat Gencan, İl Sekreteri Ahmet Ürer, Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Çağdaş Arıbaşı ve diğer partililer Avcu ve yönetime seçilenleri tebrik etti.

Melih Avcu, daha sonra yaptığı açıklamada, kendisini ve arkadaşlarını bu yönetime layık gören partililere teşekkür etti.

Lalapaşa İlçe Başkanı Ayhan Günay da Gençlik Kolları başkanlığına seçilen Melih Avcu ile birlikte başarılı çalışmalara imza atacaklarını belirtti.

Günay, "Öncelikle gençlik kolları başkanı seçilen kardeşimizi kutluyorum, yeni görevinde başarılar diliyorum. Kendisiyle beraber hep birlikte çalışacağız, kendisine her türlü yardımı yapacağız. Partimize yakışır biçimde hep birlikte el ele verip bütün zorlukları aşacağız" dedi.

- EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title