Haberler

Edirne'de "Muharrem'in Bereketi" Konulu Konferans Yapıldı

Edirne'de, "Muharrem'in Bereketi" konulu konferans yapıldı.

Edirne'de, "Muharrem'in Bereketi" konulu konferans yapıldı.

Edirne Diyanet-Sen İl Temsilcisi Mahmut Eroğlu, Diyanet-Sen Edirne İl Temsilciliği Kadınlar Komisyonunca Devecihan Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, Muharrem'in, kendileri için ortak hüzün ve adalet, hikmet ve bereket sofrası olduğunu söyledi.

Eroğlu, "Kerbela ayının matemini tutarken bir daha yaşanmaması için ders çıkarmalıyız. Muharrem ayı kardeşlik, muhabbet ayıdır. Bu ayda aşure yapılarak dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Aşure paylaşmanın kardeşliğin simgesidir. Şehitlerin efendisi Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri başta olmak üzere bu vatan için canını feda eden tüm şehitleri saygıyla anıyoruz" dedi.

İl Vaizi Zehra Gözütok da Muharrem'in, hicri ayların ilki olduğunu belirtti.

Muharrem ayının, hürmete layık olunan, savaşmanın bir dönemler haram olduğu bir ay olduğunu vurgulayan Gözütok, şunları kaydetti:

"Aslında Muharrem, ihramlı olunması gereken, hacda ihramlıyken kavganın incitmenin haram oluşu gibi dikkatli olunması gereken bir aydır. Muharrem yılın Fatiha'sıdır. Bu aya damgasını vuran en önemli olaylardan biri de hicretin başlamasıdır. 1433 yıl önce Peygamberimiz ve arkadaşlarına Mekke'deki hayatı zindan edenlere karşı Rabbımızın Medine gibi medeniyet bahçesinin, kardeşliğin sevgi ve paylaşmanın kapılarını açmıştır."

Konuşmaların ardından katılımcılara aşure ikram edildi.

- EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title