Haberler

Kılıçdaroğlu: Başkanlığı Kan Dökmeden Gerçekleştiremezsiniz

Güncelleme:

Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili "Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yürütülen başkanlık tartışmalarına değinerek, "Nasıl bir başkanlık sistemi, bir kişi konuşacak Türkiye susacak, hakim ona göre karar verecek, ona göre milletvekili listeleri hazırlanacak. Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz" dedi.

"GENEL KURUL'A BAŞBAKAN KATILAMIYOR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TOBB Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada iş dünyasının yaşadığı sorunların çok daha açık dile getirilmesini istediğini belirterek, genel kurullarda Türkiye'nin ekonomi ve siyasetinin masaya yatırıldığını ifade etti. İş dünyasının ve Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunları ana başlıklar halinde sunmaya çalışacağını anlatan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin tarihin en derin krizlerinden birinin yaşandığı ve Genel Kurul'a Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın katılamadığını savundu.

"DEMOKRASİ BU MU"

Son iki seçimde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başarı elde ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Geldi başbakanlık koltuğuna oturdu, yasalara, anayasaya göre. Bir sabah kendisini saraya çağırdılar, görevi bırakacaksın. Neye göre bırakacaksın? 23 milyon 600 bin oy almış siyasi partinin genel başkanına bir kişi diyor ki 'Görevi bırakacaksın'. Demokrasi bu mu? Bu oyları çöpe atmaya kimin hakkı ve yetkisi var?" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin 5 temel sorun alanı olduğunu belirterek, "Bir ekonomi, iki demokrasi, üç dış politika, dört eğitim, beş toplumsal barış" dedi.

"NEDEN YÜREKLİ BİRİ ÇIKIP İTİRAZ ETMEDİ"

Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu, Hisarcıklıoğlu'nun konuşmasında 'Yeni anayasa yapılacaksa bizim can ve mal güvenliğimiz, güvence altına alınmalıdır' dediğini hatırlattı. Kılıçdaroğlu, "Can ve mal güvenliğinizin olmadığını siz de biliyorsunuz. Peki ben size şu soruyu soruyorum, 'yargı ve yasama benim için ayak bağıdır' dendiği zaman içinizden bir yürekli insan çıkıp neden itiraz etmedi? Siz madem demokrasiyi savunuyordunuz neden itiraz etmediniz? Yargıtay Başkanımız açıkladı, 'Yargıya güven yüzde 30'lara düştü' diye. Bir ülkede adalet yoksa o ülkede devlet, güven yoktur. Bir ülkede adalet mülkün temelidir. İnsani gelişmişlik endeksinde 2015'te 3 sıra geriledik. 69'uncu sıradan 72'nci sıraya geriledik" şeklinde konuştu.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ KAN DÖKÜLMEDEN GELMEZ"

Başkanlık sistemi tartışmalarına işaret eden Kılıçdaroğlu, "Bu anayasa diyor ki yargı bağımsızdır. Hiçbir organ yargıya emir ve talimat veremez diyor. Anayasa darbe hukuku ile beraber ele alınacaksa değiştirelim. Nasıl bir başkanlık sistemi, bir kişi konuşacak Türkiye susacak, hakim ona göre karar verecek, ona göre milletvekili listeleri hazırlanacak. Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz. Tepeden tırnağa yeniden yazacağız, ilk 4 maddesi bizim için dokunulmaz dedik" ifadelerini kullandı.

"TÜSİAD KADAR YÜREKLİ OLAMADINIZ"

Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklikle ilgili sözlerini de hatırlatarak, "TBMM'nin Başkanı kalkacak 'Laiklik anayasadan çıkarılmalıdır' diyecek. Kusura bakmayın ama TÜSİAD kadar yürekli olamayacaksınız, bunu kabul edemiyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (385)

Musa dunya:

Biz ak partili olarak buna razıyız sanane 23 milyon edebişyatı yapma bizim cumhurbaşkanımızda başbakanımızda muhtarımızda Erdoğandır sanane o ne derse onun izinde gideceğiz varmı ötesi 14 senede neler yapıldı dünya gördü sen görmesen ne olur tırnağı olamazsınız tırnağı oy için pkk ile yanyanası paralelle yanyanasın utanman gerekirken pişkin pişkin konuşuyorsun kasetle gelen adam

110
13
yanıtYanıtla
Diriliş Osmanlı:

Laikliğiniz yerin dibine Batsın.

84
32
yanıtYanıtla
cem tuna:

Sen ne ''Osmanlı''''nın ne de ''Laiklik'' kavramının anlamını bilmiyorsun. . Ama gelmiş buralarda ''yorum'' adı altında slogan atıyorsun. . . İşte senin zihniyetindekiler yüzünden ülke felakete gidiyor. .

yanıt1
yanıt4
OSMANLININ TORUNLARI:

Küfür okları bir şahsın üzerinde toplanmışsa bilin ki o kişi doğru yoldadır. ABD, Rusya, pkk=hdp=chp, ingilizler, fransızlar vb tüm hristiyan, komünistler, ateistler müslüman bir adamın gitmesi istiyor. . . . Müslümanım deyip bunu göremeyen gözlere yazıklar olsun. . . dinini bu dinsizlerin yaptıklarına peş keş çekenlere yazıklar olsun. . . Hep arkandayız RECEP TAYYİP ERDOĞAN. . . allah seni korusun. . . . sen gerekeni yap zamanı gelince bizde yaparız.

46
30
yanıtYanıtla
Ali:

Senin mantığına göre ısid de hak yolda. .

yanıt14
yanıt13
torun:

osmanlı torunuyum diyor . daha osmanlıyla ilgili bildiği tek şey istanbulun fethi :D komedisiniz . . . :))

yanıt15
yanıt10
ccc zeynep ccc:

daha mantıksal baksan olaya gercekleri görürsün. . Olmuş olayları somut bilgileri savunmak varken çıkarsamalarla yol alınır mı? müslüman akıllı olur uyanık olur. Ahmak olmaz. . Müslüman insan okuyacak araştıracak bilecek. . Bu çıkarsamanız doğru değil.

yanıt11
yanıt7
cem tuna:

OSMANLI TORUNLARI adı altında yorum yazan arkadaş. . O benimsediğin söylem hem gerçek dışı hemde demokrasi dışıdır. Kuzey Kore, İran, Çin gibi Baskıcı ve Diktatör yönetimlerin sıkça başvurduğu içeride halk desteğini toplamak için benimsediği bir söylemdir o. Kendi halklarına kendilerinin ne kadar önemli ve vazgeçilmez olduğu yönünde algı yaratmak için sürekli herkesin kendilerine düşman olduğundan bahsederler. Hayali iç ve dış düşmanlar yaratırlar ki kendilerini destekleyenleri kaybetmesinler. . .

yanıt0
yanıt0
Xxx:

Senden tuvalete bekçi bile olmaz. Ama sen chp de kalmaya devam et. oy veren beyinsizler çok.

47
27
yanıtYanıtla
zaza palulu:

kilcdaroglu isine gelmiyor deyilmi sizin gibiler zaten bu guzelim vatani mahf etiniz sen once kendine ceki duzen ver cunku boyle isinize geliyor?????? neyin pesindesin sen

39
26
yanıtYanıtla
Tüm 385 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title