Haberler

Düzce: Düzce'de Yerel Yönetimler

Düzce'nin Cumayeri İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, 8 Bin 500 Meterekare Kapalı Alana Sahip Olacak Pazar Yerini 2007 Yılı Kış Aylarında Faaliyete Geçirmeyi Planladıklarını Söyledi.

Düzce'nin Cumayeri İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, 8 bin 500 meterekare kapalı alana sahip olacak pazar yerini 2007 yılı kış aylarında faaliyete geçirmeyi planladıklarını söyledi.

Cumayeri İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, seçim vaatleri arasında yer alan pazaryerini, 2007 yılında faaliyete geçireceklerini belirtti. Koloğlu, "Kapalı pazaryeri projesi yeni bir proje değil. Seçim zamanında halkımıza vaadettiğimiz bir proje. Fakat bizim projelerimiz arasında sadece kapalı pazar yeri olmadığından bu projeyi diğer projelerler birlikte yürütüyoruz. Belediyenin kendi imkanları ile pazar yerini belli bir noktaya getirdik. 8 bin 500 metrekarelik bir alan üzerine inşa ediliyor. Alt yapı çalışmaları, dere kenarındaki taş duvarlarının yapılması, yağmur suyu ve içme suyu hatlarının döşenmesi ve kilitli parke taşı yapılması tamamen belediyenin imkanları ile gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalarda harcanan paralar ufak rakamlar değil. Bizim çapımızda geliri olan bir belediye için büyük kaynaklar" dedi.

Pazar yeri projesi ile birlikte devam eden başka projeler olduğunu da söyleyen Koloğlu, "TERRA-1 kapsamında alt yapı hizmetleri gerçekleştirdik. Alt yapıda rögar sistemi olarak bilinen çalışmayı plastik boru olarak yaptık. Bunu tamamen belediyenin imkanları ile hayata geçirdik. Bunun yanısıra spor sahası çimlendirildi ve hazır hale getirildi. Sadece tribün ve odaların yapılması kaldı" şeklinde konuştu.

Başkan Koloğlu, pazar yeri projesini anlatmak için pazarcı esnafını iki kez toplantıya çağırdığını belirterek, "Toplantının amacı onların da görüşlerini alarak, en iyisini yapmak. Fakat bizim bu demokratik tutumumuz yanlış anlaşıldı. Kendilerinden 10 metrekarelik bir alını kapatmak için istediğimiz para 750 YTL. Fakat bu rakamı yüksek buldular. Biz 8 bin 500 metrekarelik alanı kapatacaz. Normalde talep ettiğimiz para maliyetin altında bir bedel. Buna rağmen itiraz edildi. Fakat şuan bu sıkıntıyı aştık. Her gelen pazarcıya istediği kadar yeri, parasını ödemek koşuluyla veriyoruz. 30-40 pazarcı yer için talepte bulundu. Yerimiz kısıtlı olduğu için müracaat etmeyenler zor duruma düşecekler" dedi.

Cumayeri Belediye Başkan Mustafa Koloğlu, tamamlanacak olan kapalı pazaryerini Cuma günleri pazar olarak kullanacaklarını diğer günlerde ise otoparak olarak kullanmayı düşündüklerini de söyledi.

(AY-AK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title