Haberler

Duran Adam Otpor'a mı Çalışıyor?

Güncelleme:

Taksim Gezi Parkı'nın önünde durma eylemi yapan Erdem Gündüz ile ilgili çarpıcı bir iddia dile getirildi.

Erdem Gündüz diğer adıyla "duran adam"ın başlattığı sabit durma eylemi herkesi etkisi altına almaya başladı. Gezi Parkı'nın eski haline dönüştürülmesi ve şiddetli protestoların yatıştırılmasının ardından protestocular şimdi de "sabit durma" eylemine sarıldı.

Polisin Gezi Parkı'na müdahalesi sonrası ilginç gelişmeler yaşanıyor. Taksim'e yakın ara sokaklarda terör estiren işgalciler başarısız olunca yeni yöntemler geliştirmeye çalışıyor.

Bu yöntemlerden biri de Duran Adam eylemi. Duran Adam eyleminin mimarı ise Erdem Gündüz. Taksim Meydanı'nda yaklaşık 8 saat boyunca hareket etmeden ve konuşmadan bekleyen Erdem Gündüz, sosyal medyayı adeta salladı. Herkes bu adamın kim olduğunu merak etmeye başladı. Tabi iddialar da ard arda geldi.

Yazete.com'un haberine göre iddialardan birisi ise Duran Adam Erdem Gündüz'ün Sırbistan merkezli CIA destekli Otpor örgütüne çalıştığı yönünde.

34 Yaşındaki Erdem Gündüz, tiyatro ve modern dans sanatçısı. Erdem Gündüz Ege Üniversitesi Tiyatro Topluluğunda oyunculuk eğitimi aldı ve 3 sene temsil verdi. Yıldız Teknik Üniversitesi Muzik ve Sahne Sanatlari Modern Dans Programı'ndan 2007 yilinda mezun oldu.CRR Dans tiyatrosu ve İstanbul Dans Tiyatrosu topluluklarında dans etti. Bu topluluklarla Yurt içinde ve yurt dışında temsiller verdi.

Buraya kadar sade bir sanatçı olarak karşımızda ama asıl bundan sonrası ilginç. İddiaya göre Erdem Gündüz Otpor'un Türkiye de ki 'sivil darbe' için özel eğittiği elemanlarından. Sırbistan da defalarla bulunmuş.

twitter da eylemin bir anda bu kadar hızlı yayılması da ayrıca dikkat çekici... Erdem Gündüz'ün Sırbistan da bulunduğu yerler ve katıldığı etkinlikler şöyle:

"Vucut /body" 22. Festival Grad Theatre City Budva, Ukus Mora Budva, Karadağ

"Scar/ yara" 12. International Festival of Choreographic Miniatures, Raša Plaovic, Belgrad

BBC TÜRKÇE'YE KONUŞTU

"Duran Adam", Bbc'nin "Yarın yine duracak mısın?" sorusuna ise, "Bir anlamı yok. Ben herhangi biriyim. Başka biri gelir, başka biri durur" karşılığını verdi.

SIRBİSTAN'DA DOĞAN OTPOR

Gezi Parkı eylemlerinin kilit kelimesi olarak "direniş" kullanıldı. Eylemlerin ilk günlerinde havaya kalkmış yumruk sembolü kullanılırken bu sembol kısa sürede kaldırıldı.

Sırpça-Hırvatça'da "otpor", "direniş" anlamına geliyor.

Söz konusu sembol Sırp internet aktivistleri Otpor üyelerinin sembolüydü ve bu sembolü taşıyanlar da onlarla işbirliği içindeydi.

Slobodan Miloseviç rejimi sırasında bir grup öğrenci tarafından kurulan ve daha sonra para babaları tarafından kendi çıkarlarına hizmet için kullanılan bir örgüt.

Örgüt üyeleri, gösteriler sırasında gözaltına alınan üyelerini korumak ve gözaltına alma tehdidini etkisiz kılmak için "kalabalığın verdiği güven" düşüncesine dayalı olan ikincil gösterileri kullandı. Hükümetin baskısından korkan halkın kaygılarını azaltmak için mizah ve tiyatrodan da yararlandılar.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Erdem Gündüz Taksim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title