Haberler

Dünyanın Renkleri Büyükçekmece'de

Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Bu Yılda Dünyanın Renklerini İstanbul'da Buluşturacak. Festival, Ünlü Sanatçılar ve Dünyanın Dört Bir Yanından Gelecek Dans Gruplarıyla Büyük Bir Şova Dönüşecek

Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali bu yılda dünyanın renklerini İstanbul’da buluşturacak. Festival, ünlü sanatçılar ve dünyanın dört bir yanından gelecek dans gruplarıyla büyük bir şova dönüşecek

Avrupa, Asya, Amerika, Afrika kıtalarından yaklaşık 34 ülkeden bine yakın yabancı konuk Büyükçekmece’de bu yıl 9.’su düzenlenecek olan Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nde bir araya geliyor.

 

Türkiye’nin fahri elçisi olacaklar

 

Festivale katılacak olan konukların ülkelerine mutlu dönüp birer fahri Türk elçisi olmaları için çalışacaklarını dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün  “Uluslararası Festivaller Birliğine bağlı olan Türkiye’nin tek festivali olmanın gururunu taşıyoruz. Bizim festivalde ki en büyük hedefimiz ülkemize gelecek olan yabancı konukların ülkemizi, en iyi şekilde tanımasını sağlamaktır. Onlar burada ülkemizi ne kadar iyi tanır ve ne kadar çok mutlu olurlarsa, kendi ülkelerine döndükleri zamanda bizi o kadar iyi tanıtırlar. Bizim hedefimizde yabancı konuklarımız ülkemizden ayrıldıktan sonra kendi ülkelerinde Türkiye’nin birer fahri elçileri olmalarıdır” şeklinde konuştu.

 

Sanat Büyükçekmece sahilinde

 

Büyükçekmece 9. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında  gerçekleştirilen  Heykel Sempozyumu’da bu yıl yine birbirinden ünlü heykeltaraşlar buluşacak.

 

Büyükçekmece sahilinde kurulan dev heykeltıraş atölyesi’nde. İtalya, İspanya, Rusya ve Çin’den gelecek olan heykeltıraşlar her yıl mermer bloklardan oluşturulan heykellerin aksine, bu yıl çelik bloklar üzerinde marifetlerini sergileyerek her biri birer  sanat harikası olan eserlerini  ortaya çıkaracaklar. Festival sonunda yapılan törenle tanıtılan heykeller Büyükçekmece’de dünyaca ünlü heykeltıraşların yaptığı heykellerden oluşturulan ve Büyükçekmece Albatros’ta bulunan Heykel Park’ta sergilenecek.

 

Ünlü sanatçılar konser verecek

 

Bu yılda festivalde birbirinden ünlü sanatçılar da halk konserleri vermeye devam edecekler. Festival konserleri  4 Temmuz Cuma akşamı Büyükçekmece Cumhuriyet Meydanı’nda Grup 84 ,Hüseyin Turan ve Funda Arar sevenleri ile buluşacaklar. 04-12 Temmuz tarihleri arası yapılacak festival boyunca Fatih Erkoç, Kıraç, Ebru Gündeş, Ziynet Sali ve M.F.Ö gibi ünlü sanatçılar ve gruplar sahne alarak kültür festivaline katkı sağlayacaklar.

 

Dünya lezzetleri buluşacak...

 

Festivalin en çok ilgi çeken bölümlerinden birisini de Türk Yemekleri Günü oluşturuyor. Yaklaşık 500’ün üzerinde Büyükçekmece’li hanımın kendi elleriyle hazırladığı  Türk yemekleri Tarihi Kervansaray’da yabancı konuklara sunulacak. Ayrıca yabancı konuklarda kendi ülkelerine ait olan yemekleri yaparak lezzet gününe renk katacaklar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title