Haberler

Dünya Kadınlar Buz Hokeyi Şampiyonası "Terör" Bahanesiyle Türkiye'den Alındı

Güncelleme:

Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu, terörü gerekçe göstererek 29 Şubat-6 Mart tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek olan turnuvayı Türkiye'den alıp İspanya'ya verdi.

(IIHF) Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu, 29 Şubat-6 Mart tarihleri arasında Ankara'da yapılacağı açıklanan 2B kategorisi Dünya Kadınlar Buz Hokeyi Şampiyonası'nın, "terör" bahanesiyle iki gün önce gönderdiği yazı ile Türkiye'den alınıp İspanya'ya verildiğini açıkladı.

FEDERASYONA BİLDİRİLDİ

29 Şubat-6 Mart tarihileri arasında Ankara'da yapılacak olan Buz Hokeyi 2B kategorisi Kadınlar Dünya Şampiyonası ile ilgili (IIHF) Yönetim kurulu 4 gün önce yapılan değerlendirme toplantısında, şampiyonanın Türkiye'den alındığını ve İspanya'ya verildiğini resmi yazı ile Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu'na bildirdiği öğrenildi.

REVERVAZSYONLAR İPTAL

Avustralya, Yeni Zelanda, İspanya, Meksika, İzlanda ve Türkiye'nin mücadele edeceği şampiyona öncesinde, bazı ülkelerin rezervasyonlarını iptal ettiği belirtildi.

GEREKÇE TERÖR OLAYLARI

Son dönem içerisinde ülkemizin içerisinde olduğu "terör" olaylarını bahane eden ülkelerin, uluslararası federasyona Türkiye'ye gitmek istemediklerini bildirmesi üzerine, IIHF'nin iptal kararı aldığı belirtildi.

İTİRAZ KABUL EDİLMEDİ

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu'nun bu karara itiraz ettiği ancak red cevabı alması üzerine, federasyonun konuyu spor bakanlığına ilettiği belirtildi. Spor Bakanlığı uluslararası federasyonla temasa geçerek Türkiye'nin güvenliği konusunda garanti veren yazılar iletti. Ancak, uluslararası buz hokeyi federasyonunun IIHF'nin kararının kesin olduğu ifade edilirken, yazışmaların devam ettiği öğrenildi.

BAKANLIK DEVREYE GİRDİ

Öte yandan gelişmeleri takip eden Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu'nun önümüzdeki günlerde bu konu ile ilgili açıklama yapacağı belirtildi. Spor Bakanlığı'nın devreye girmesine rağmen sonucun ne olacağı merakla bekleniyor.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Avustralya İspanya Türkiye Spor Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500

Yorumlar (132)

Akp TurkiyesiMobil-ANDROID:

Her yerde rezil ettin bizi AKP.

27
9
yanıtYanıtla
mahmut:

akp nin ne suçu var. Pkk nın suçu

yanıt4
yanıt11
AAA:

Esattı Eset oldu, İşitti Daeş oldu, İstikrardı kaos oldu, hayaldi gerçek oldu, ey akp süren doldu!!!. .

23
6
yanıtYanıtla
Faruk:

iyi yapmislar AKP-Terörü var ülkede

12
12
yanıtYanıtla
w:

chp en koca man terördür

yanıt0
yanıt1
ref:

bahanemi hergün 5 10 asker polis ölüyor bumu bahane ama boşver şehit olup cennete gitti diyemezsiniz onlara iyi oldu biz fakir gariban halk cennete gitti diye kendi kendimizi avuturuz giden gittiğiyle kalır

16
4
yanıtYanıtla
anıl:

yalan mı türkiyenin en kanlı terör katliamı ankaranın göbeğinde olmadı mı haklı bir karar

14
5
yanıtYanıtla
CV2:

SKANDALMIŞ HADİ CANIM SENDE. PERŞEMBENİN GELİŞİ ÇARŞAMBADAN BELLİ DEĞİL Mİ. SİZ HALA KAFANIZI KUMA GÖMÜN. BİRİLERİNİN SİYASİ İKBALİ İÇİN MEMLEKET HIZLA ORTADOĞU PİSLİĞİNE BULAŞIYOR. GÖRMEK İSTESEN DE İSTEMESEN DE GİDİŞAT BU

13
6
yanıtYanıtla
SARSINTI:

HERYERDE BOMBALAR PATLIYOR HERYERİ TERÖRİST SARMIŞ SINIRLARIMIZI DÜŞMANLAR SARMIŞ MİT NE İŞ YAPAR APOYLA GÖRÜŞEN HAKAN FİFAN DEĞİLMİYDİ AKP İSE GÜLLÜK GÜLİSTANLIK GİBİ AÇIKLAMALARDA BULUNUYOR AKP SAYSEİNDE TURİZMDE BİTTİ

16
0
yanıtYanıtla
ne biçim ülke:

terk edin bu ülkeyi en iyisi

9
6
yanıtYanıtla
Tüm 132 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title