Haberler

Dünya Çiftçiler Günü Etkinliğinde Çiftçiler Akyazı'da Buluştu

Akyazı Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 2'ncisi yapılan Dünya Çiftçiler Günü etkinliklerinde çiftçiler Akyazı'da buluştu.

Akyazı Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 2'ncisi yapılan Dünya Çiftçiler Günü etkinliklerinde çiftçiler Akyazı'da buluştu.

Akyazı Belediyesi tarafından düzenlenen 2'nci Geleneksel Dünya Çiftçiler Günü etkinliklerinde geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl oldukça fazla katılımın sağlandı. Akyazı'dan ve Sakarya genelinden birçok çiftçinin ve tarım firmasının traktör korteji, büyükbaş ve küçükbaş hayvan zirai aletler standı, tarım ilaçları standı, tarım ilaçları standı, süs bitkileri standı ve yerel üretici stantları gibi bir çok stantları ve 5 bin civarında katılımcıyla yoğun ilgi gösterdiği 2'nci Geleneksel Dünya çiftçiler günü etkinliklerinde katılımcılara çeşitli hediyeler keşkek, pilav, bal şerbeti ve ayran gibi ikramlar sunuldu. 'En Ğüzel Buzağı' yarışmasının da yapıldığı etkinliklerde buzağı sahipleri altın ile ödüllendirildi. Bu yıl Akyazı'da yapılan Dünya Çiftçiler günü etkinlikleri hem fuar havasında hem de neşeli ve dolu dolu geçti.

Organizasyonunu Akyazı Belediye'nin yaptığı Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Akyazı Ziraat odası, Sakarya Süt üreticileri birliği, Sakarya Damızlık sığır yetiştiricileri birliği, Sakarya Arı Yetiştiricileri Birliği'nin de Proje ortağı olduğu 2'nci geleneksel Dünya Çiftçiler Günü etkinlikleri Akyazı Kapalı Pazar yerinde yapıldı.

Yaklaşık 40 traktörün katıldığı ve Akyazı Kapalı Spor Salonu önünden başlayan kortej geçişinde traktör üzerine çıkan Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, Akyazı Kaymakamı Erdoğan Beypınar, Akyazı Ziraat Odası Başkanı Şener Bayraktar, Akyazı Ak Parti İlçe Başkanı Nail Kahveci, Akyazı ilçe Tarım Müdürü Murat Özer ve Belediye Meclis üyeleri ile birlikte halkı selamlayarak etkinlik alanı olan Akyazı kapalı pazaryerine geçildi. Yapılan kortej geçişi ile start alan etkinlikler, burada devam etti.

Akyazı Pazarköy İlkokulu öğrencilerinden oluşan mehteran takımı protokol tribünü önünde yer alarak hem katılımcılara hem de protokol üyelerine mehter marşlarını çaldılar.

Akyazı Belediyesi tarafından Dünya Çiftçiler Gününde katılımcılara geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından milli içecek olduğu söylenen ayran ve bununla birlikte keşkek, pilav,

kabak tatlısı ve bal şerbeti ikram edildi. Bunlarla birlikte katılımcılara Akyazı Belediyesi tarafından hazırlanan Akyazı belediyesi Faaliyet raporu broşür kitap, not defterleri de verildi.

2'nci Geleneksel Dünya Çiftçiler Gününde konuşma yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar tarımın ve tarımcılığın yanında olduk desteklerimizi hiçbir zaman esirgemedik bundan sonra da esirgemeyeceğiz. Üzerimize düşen ne varsa gerek maddi gerek manevi her zaman onlarla birlikteyiz ve yanındayız Akyazılı çiftçilerin bugün burada gösterdikleri emek ve yoğun katılımdan dolayı ben onlarla Gurur duydum Akyazı'da çiftçisi ile gurur duysun" dedi.

Akyazı Ziraat Odası Başkanı Şener Bayraktar ise, "Mübarek olsun 3 aylar başladı. Bu günde Regaip Kandili olması münasebetiyle öncelikle herkesin Regaip kandili Her yıl kutlanan ve Geleneksel Hale gelen Dünya çiftçiler günü etkinliklerini tertip ve Organize eden Akyazı Belediye Başkanımız sayın Yaşar Yazıcı'ya öncelikle teşekkür ediyorum. Çiftçilerimizin de Dünya Çiftçiler günü kutlu olsun diyorum. İlimizdeki verimi yüksek tarım alanlarını koruyalım buralarda sanayileşmeye müsaade etmeyelim bu anlamda özveri gösteren ve buna müsaade etmeyen Belediye Başkanlarımıza da teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Akyazı İlçe Tarım Müdürü Murat Özer da, "Sözlerime öncelikle Regaip kandilinizi kutlayarak başlamak istiyorum. Bugün burada buluşmamıza vesile olan tarımcıları unutmayan bizleri bu alanda fuar havasıyla tarımın gelişen teknolojisi ve modern imkanlarla Geleneksel Dünya Çiftçiler Günü etkinliklerinde buluşturan tarıma ve tarımcılığa bugüne kadar verdiği desteklerle bizlerin ve halkın büyük teveccühünü kazanan Akyazı Belediye Başkanımız Sayın Yaşar Yazıcı'ya teşekkür ediyoruz. Tarım ve tarımcılık bu ülke için büyük önem arz etmekte tarımcılık ile uğraşanlarında da üzerine düşen gelişen teknolojiyi bu ve benzeri tekinlik ve fuarlarda takip etmesi kendi verimliliğini ve üretkenliğini arttırmada çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, "Öncelikle tüm İslam aleminin ve buradaki herkesin Regaip kandili mübarek olsun. Akyazı Belediyesi olarak bu yılki dünya çiftçiler günü etkinliklerimizi geçtiğimiz yıllara oranla daha da büyüterek yapma gayreti içerisinde olduk ve gelecek yıllarda da artık burayı fuar alanına dönüştürüp etkinliklerimizi fuar olarak kutlamaya devam edeceğiz. Bizim çiftçimiz alnının teriyle, bileğinin gücüyle, helalinden çalışıyor ve kazanıyor. Akyazı'nın çiftçileri her yıl bu etkinliğin daha da güzelini hak ediyor. Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız tarımsal gelişim ve araştırma projesi kapsamında birçok çiftçimize eğitimler vererek tarımcılık konusunda gelişmelerini sağladık. Belediye olarak tarımın ve tarımcılığın gelişmesinde her zaman elimizden geleni yapmak gayreti içerisinde olduk ve her zaman da olacağız" şeklinde konuştu.

Etkinliklere katılan firmalardan Tarıma ve tarımcılığa verdiği desteklerden ötürü Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı'ya teşekkür ve plaket takdim edildi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Çiftçiler Günü Regaib Kandili Yaşar Yazıcı Akyazı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title