Haberler

Dünya 3'üncüsü Muhtara Memleketinde Coşkulu Karşılama

Polonya'nın Raciborz kentinde düzenlenen Veteranlar Grekoromen Dünya Güreş Şampiyonası'nda, 46- 50 yaş arası grubunda 97 kiloda güreşen Halil İbrahim Yağcı, bronz madalya kazanarak Dünya 3'üncüsü oldu.

Polonya'nın Raciborz kentinde düzenlenen Veteranlar Grekoromen Dünya Güreş Şampiyonası'nda, 46- 50 yaş arası grubunda 97 kiloda güreşen Halil İbrahim Yağcı, bronz madalya kazanarak Dünya 3'üncüsü oldu. Çaykent Beldesi Sırt Mahallesi Muhtarı olan Yağcı, Polonya'dan döndüğü İstanbul'dan 18 saatlik otobüs yolculuğuyla geldiği Rize terminalinde, yakınları, muhtar arkadaşları ve mahalle sakinlerince coşkuyla karşılandı.

İstanbul'dan otobüsle Rize'ye gelen Halil İbrahim Yağcı için Rize Muhtarlar Derneği tarafından terminalde karşılama töreni düzenlendi. Otobüsten inen ve alkışlarla karşılanan Yağcı'nın boynuna çiçek takıldı, yakınları, muhtar arkadaşları ve mahalle sakinleri tebrik etti. Polonya'nın Raciborz kentinde 03- 10 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Veteranlar Grekoromen Dünya Güreş şampiyonası'na milli takım kafilesi ile katıldığını ve kilosunda dünya 3'üncüsü olduğunu anlatan Yağcı, şöyle konuştu:

"Beni böyle coşkuyla karşılayanlara çok teşekkür ederim. Gönül isterdi ki altın madalya ile döneyim ancak kendime fazla zaman ayıramadım. Bu madalya da altın madalya kadar önemlidir. Rize'ye Veteranlar dalında ilk kez gelen madalyadır. 32 ülkeden 368 sporcu arasında zorlu müsabakalar sonucu dereceye girmek oldukça önemlidir. Bileğin tutuyorsa 70 yaşına kadar güreşebilirsin. İlerleyen yıllarda altın madalya kazanacağımdan eminim."

SEVİNÇLİ VE GURURLUYUZ

Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş ise muhtar Hlil İbrahim Yağcı'yı elde ettiği başarıdan dolayı kutladığını belirterek, "Gönül arzu ederdi ki dünya 3'üncülüğünü Rize'ye kazandıran sporcumuzu Spor İl Müdürlüğü yetkilileri de karşılasın. Ancak onların haberi dahi yok. Burada onlardan bir temsilci bile yok. Bu nedenle üzgünüz. Ama bir taraftan sevinçliyiz ve gururluyuz. Halil muhtarımız Rize'yi ve Türkiye'yi onurlandırmıştır" dedi. - Rize

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title