Haberler

Dükkanlarını Sattı, Fakülte Binası Yaptırdı

Hayırsever Yüksek Mimar Yılmlaz Sacmacı, dükkanlarını satarak Melikşah Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi'nin binasını yaptırdı.

Hayırsever Yüksek Mimar Yılmlaz Sacmacı, dükkanlarını satarak Melikşah Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi'nin binasını yaptırdı.

Melikşah Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi binasının açılışı için tören düzenlendi. Törende konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'de hayırseverlerin şehrin gelişmesine sağladıkları katkının çok büyük olduğunu belirterek, "Kayserili hayırseverlerin yaptığı hizmetlerin maddi boyutu 600 milyon doları buldu. Kayserili hayırseverler, yıllarca çalışıp biriktirdikleri paralarla keyif yapmak yerine, hiç tanımadıkları insanlar için harcıyorlar" dedi.

Kayserili hayırseverlerin, sadece kendi rahatlarını düşünmediklerini ve başkaları için paralarını hayır işlerine harcadıklarını ifade eden Özhaseki,

"Hayırseverlik konusunda Kayseri ile yarışan başka bir il yok. Keşke olsa. Keşke her il hayırseverlik yarışında Kayseri'yi geçse. Ama yok. Bazı illerde Sosyal Sorumluluk Projesi adı altında bazı çalışmalar yapılıyor. Bunlar da yapılsın, bunlar da güzel çalışmalar. Ama bunlar, Kayseri'deki hayır işlerine benzemiyor" diye konuştu.

Törende konuşan Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı iş adamı Memduh Boydak da, uzun bir süredir üniversite bünyesinde Mimarlık-Mühendislik Fakültesi için bina yapmayı düşündüklerini belirterek, şunları söyledi:

"Binanın yapımı için arayışlarımız sürerken, bu binayı yapacak bir

'Babayiğit' ararken, Yılmaz Sacmacı amcamız geldi ve bize (Şartlarım var, temel atma ve açılış töreni yapmayacaksınız, isim yazmayacaksınız) dedi. Daha biz ne olduğunu anlamadan, tapuları çıkardı ve bize vererek, (Satın bu dükkanları, yapın fakülteyi) dedi. Allah kendisinden razı olsun. Biz de tapuları götürüp sattık ve bu sayede Mimarlık-Mühendislik Fakültemizin binasını yaptık. Binamız, Türkiye'nin en güzel ve en kaliteli Mimarlık-Mühendislik Fakültesi binası oldu."

Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca ise yaptığı konuşmada, Mimarlık-Mühendislik Fakültesi binasının 1 yılda tamamlandığını ve 438 öğrenciye eğitim verdiğini bildirdi.

Prof. Dr. Özkanca, "Önümüzdeki 2012-2013 döneminde de 400 öğrenci daha alacağız. Hali hazırda eğitim gören öğrencilerimizin 38'i de yabancı uyruklu gençlerimiz. Fakültemiz, lisans ve lisans üstü eğitim ve araştırma potansiyeli ile üniversite-sanayi işbirliğinin en yoğun gerçekleştirileceği alanlarda eğitim vermekte. Hali hazırda 6 ulusal proje, sanayicilerimizle birlikte yürütülmekte ve buna ilave olarak yeni çalışma teklifleri ilgili birimlere sunulmuş bulundu" dedi.

Konuşmaların ardından, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, hayırsever Yüksek Mimar Yılmaz Sacmacı ile eşi Hatice Sacmacı'ya plaket ve çiçek verdi.

Törene, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, İpek Mobilya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Sacmacı ailesi, öğretim üyeleri ve davetliler katıldı.

Mimarlık-Mühendislik Fakültesi'nin açılış kurdelesini ise, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı, Yılmaz ve Hatice Sacmacı ile birlikte kesti.

- KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Melikşah Üniversitesi Mehmet Özhaseki Ak Parti Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title