Haberler

Dr.Kenan Yüce:"Şişmanlık Bir Hastalıktır"

Güncelleme:

Osmaniye Özel Yenihayat Hastanesi, Kurumsal İlişkiler Direktörü Esef Gök, Hastanenin Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Kenan Yüceyle Şişmanlık ile ilgili Röportaj yaptı.

Osmaniye Özel Yenihayat Hastanesi, Kurumsal İlişkiler Direktörü Esef Gök, Hastanenin Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Kenan Yüceyle Şişmanlık ( Obezite ) ile ilgili Röportaj yaptı. Yüce; Şişmanlığın Bir Hastalık olduğunu, bu hastalıktan, Mide Katlama yoluyla üç günde sağlılıklarına kavuşturuyoruz dedi.

Gök: Şişmanlık veya obezite ne demektir?

Dr. Yüce: İnsanların boy ve kiloları arasında olması gereken orantı vücut Kitle İndeksi ile ölçülmektedir. İndeksin 30 ve üzerinde olması obezite olarak tanımlanır. (Kilo/metre cinsi boyun karesi) Örnek 120 kg, 167 cm boy (VKİ= 120/ 1,67x1,67)

Gök: Şişmanlık hastalık mıdır?

Dr. Yüce: Şişmanlık ölümcül bir hastalıktır. Yapılan çalışmalar kilo fazlalığı oranında hastalarda kalp ve damar hastalıkları, Şeker, tansiyon hastalığı, gut, kemik eklem hastalıkları, nefes darlığı, akciğer hastalıkları, varis ve kan pıhtılaşma bozuklukları gibi pek çok hastalıkların davetçisidir. Şişman hastaların beklenen hayat süreleri normal kilolu kişilere göre 5-15 yıl daha azdır.

Gök: Şişmanlık, obezite ameliyatla tedavi edilmeli midir? Diyet yeterli olmaz mı?

Dr. Yüce: Aslında şişmanlığın asıl tedavisi, diyet ve spordur. Ancak ameliyatı diyet ve spor tedavisine rağmen başaramayan hastalara ve Vücut Kitle indeksi 40 ve üzerindeki hastalara öneriyoruz.

Gök: Sayın Kenan Yüce, Bölgemizde ilk kez Yeni Hayat Hastanesinde kapalı yöntemle şişmanlık ameliyatlarını başlattınız?

Yüce: "Yeni Hayat Hastanesinde 1 yıldan beri obezite tedavisi için ameliyat yapıyoruz. Hastalarımız İstanbul, Uşak, Gaziantep gibi çok uzak şehirlerden de gelmektedir. Her geçen gün hızla ameliyat sayımız artmaktadır. Hastalarımızın ilk ay 15 kg kaybettiklerini gören hastalar bize müracaat etmektedir. Obezite nedeniyle ameliyat olan hastalardan duyduklarımız ameliyatın mucizevî yararını ispat ediyor. Obezite ameliyatı sonrası 4-5 ay sonra kliniğe gelen ve bekleme salonunda otururken karşılaştığım hastamız sevinçle, Doktor bey gördünüz mü? Neyi? Bakın nasıl oturuyorum! Nasıl? Bir şey fark edemedim. Olur mu? Doktor bey, bakın ben yıllardır ayak ayaküstüne atarak hiç oturamadım. Bunun ne demek olduğunu bilemezsiniz! Doktor Bey, hayatım boyunca bir takım elbise giyemedim. Doktor Bey, kendi temizliğimi yapamıyorum. Elim yetişmiyor, göremiyorum, Yaz gelsin istemiyorum göbeğimin altında ve meme altlarımda pişiklerden kurtulamıyorum. Doktor bey, bu kiloyla nasıl evlenebilirim? Hiç umudum yok, kim ister beni?Doktor bey, merdivenlerden bir kat bile çıkmak benim için ızdırap, dizlerim vücudumu tutmuyor, sarkan karnım yüzünden dizimi kaldırıp basamağa çıkamıyorum. Doktor Bey, 230 kilo geliyorum. Normal tartılarda değil hal komisyoncularının kantarında tartılıyorum. Hiç bir iş yapamıyorum. Zayıflamak için her şeyi denedim. Çaresizim. İntiharı bile düşündüm diyen hastalar çoktu."Dedi.

Gök: Şişmanlık tedavisinde kullandığınız ameliyat yönteminden bahsedermisiniz?
Mide Kesilmeden Küçültme Nasıl olmaktadır.

Yüce: "Mide Katlama ameliyatı, sadece mide hacmini küçültür. Böylece çok daha az yemek yer hale gelirsiniz. Mide küçültmek için içeride mide bandı ya da mide balonu gibi bir yabancı cisim bırakılmaz. Bu nedenle bu yabancı cisimlere bağlı aşırı bulantı-kusma gibi sorunlar görülmez. Ayrıca karnınızın ya da midenizin içinde yabancı bir cisim bırakılmadığı için, Mide Katlama ameliyatından sonra bu gibi yabancı cisimler nedeniyle oluşabilecek hiçbir hayati riskle karşılaşılmaz. Mide Katlama ameliyatında mide hiçbir şekilde kesilmez ve zarar görmez. Midenin kendisi kendi üzerine katlanarak içeriye doğru katlanır ve dikişler ile tespit edilir. Tamamen laparoskopik olarak uygulanan Mide Katlama ameliyatından sonra hızla normal hayatınıza dönersiniz. Ameliyat süresi ve hastanede kalış süreleri, bütün obezite cerrahisi yöntemlerinden çok daha kısadır.

Ameliyat bir buçuk saat içinde sona erer. Ameliyatın ertesi günü taburcu edilirsiniz. Tamamen Geriye Döndürülebilen Bir Yöntemdir. Mide Katlama ameliyatında, mide kesilip alınmadığı veya ince bağırsaklarda yeni bir yol oluşturulacak bir işlem yapılmadığı için, tamamen geri döndürülebilen bir zayıflama yöntemidir.

En Ekonomik Mide Küçültme Yöntemi. Mide Katlama ameliyatı hem ameliyat süresinin kısa olması, hem yabancı bir cisim kullanılmaması hem de hastanede kalış süresi çok kısa olması nedeniyle, en ekonomik mide küçültme ameliyatıdır. Kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız, Osmaniye Özel Yenihastanesin'de yapılan ve en güvenilir yöntem olan mide katlama ameliyatı ile sizi bu hastalıktan kurtarıyoruz" Dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osmaniye Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title