Haberler

Dpü'de "Laodikea'da Yapılan Çalışmalar" Konferansı

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümünce "Laodikea'da Yapılan Çalışmalar" konulu konferans düzenlendi.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümünce "Laodikea'da Yapılan Çalışmalar" konulu konferans düzenlendi.

Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Şimşek, konferansta, bir kazıyı yapabilmek için öncelikle verilerin olması gerektiğini ve daha sonra kazı yapılacak bölgenin ikliminin uygunluğunun da önemli olduğunu söyledi.

Kazı için finans kaynağının da çok önemli olduğunu anlatan Şimşek, şunları kaydetti:

"Yeni Türk arkeoloji konsepti kentle bütünleşen ve bulunan bilgileri kentle paylaşan, kenti bilgilendiren bir konsepttir. Bu konseptin amaçlarından biri de gençlere arkeolojiyi sevdirmek ve yeni arkeologların yetişmesine zemin hazırlamaktır. Restorasyon bugüne kadar ihmal edilen bir kavramdı ama artık önemi yeni yeni anlaşılmaya başlandı. Restorasyon, para, zaman, ekip isteyen güç bir iştir. Biz restorasyon çalışmasında antik dönemde kullanılan malzemeleri kullanmaya çalışıyoruz. Aslına bağlı kalmaya çalışıyoruz." - KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Pamukkale Üniversitesi Celal Şimşek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title