Haberler

Dosiad, "2007 Bölge ve İl Ekonomisi İçin Ufuk Arayışları" Raporu Ön Değerlendirme Sonuçları Açıklandı

Dosiad, "2007 Yılı Sektörel Bazda İl ve Bölge Ekonomisi" Raporunda, Erzurum'da Tarım Sektörünün Katma Değer Üretemez Durumda Bulunduğu, Sektörün İstihdam Alanı Oluşturacak Kapasiteye Erişim Sağlanması ve Tarımsal Kaynakların Ekonomiye Kazandırılması İçin Alternatifler Oluşturulması Gerektiği Belirtildi.

DOSİAD, “2007 Yılı Sektörel Bazda İl ve Bölge Ekonomisi” raporunda, Erzurum’da tarım sektörünün katma değer üretemez durumda bulunduğu, sektörün istihdam alanı oluşturacak kapasiteye erişim sağlanması ve tarımsal kaynakların ekonomiye kazandırılması için alternatifler oluşturulması gerektiği belirtildi.

DOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydemir, il tarım sektörünün uzun vadeli ve kalıcı bir programa ihtiyacı bulunduğunu, kısa dönemli ve günübirlik yaklaşımların sektörde işgücü ve sermaye göçüne yol açtığını bildirerek, İl ve bölge tarımında kaynak ve potansiyeli ortaya çıkaracak alternatif yatırım ve çağdaş atılımlara gerek bulunduğu bildirdi.

DOSİAD UFUK ÇİZİYOR

DOSİAD’ın “2007 Erzurum ve Bölge Ekonomisi İçin Ufuk Arayışları “ başlığını taşıyan, öncelikli sektörler ve katma değer üretim kapasiteleri konusunda bir araştırma çalışması yürüttüğünü açıklayan Aydemir, bölgede tarımsal sanayi altyapısı oluşturulmadığından bitkisel ve hayvansal üretimin iç pazara yönelik tutulduğunu, bunun tarım sektöründe istihdam oluşumunu engellediğini kaydetti.

TARIMDA GÖÇ SORUNU

Hayvancılıkta ırk ıslahı, bitkisel üretimde de organik tarım ve yem bitkilerine yoğunlaşmanın mevcut şartlarda doğru olduğunu fakat tarım sektörünün içinde bulunduğu sorunları çözmeye yetmeyeceğini ifade eden Aydemir, “Tarımda istihdam alanları oluşması ve bu alandan gerçekleşen göçün durması ancak yeni atılımlarla sağlanabilir.” dedi.

ERZURUM HİPODROMA KAVUŞTURULMALI

Bölgesel bir STK olarak DOSİAD’ın Tarım sektörüne yeni bir soluk kazandırmak, çeşitliliği artırmak amacıyla, sahada ve akademik düzeyde araştırmalar yaptığını aktaran Aydemir, ilk etapta sektörde alternatif yol olarak“Erzurum’da Hipodrom Kurulması” düşüncesini benimsediklerini, hipodrom kuruluşuyla beraber ilde yarış atı yetiştiriciliğinin başlayacağını, bunun sektördeki diğer alt guruplardaki kalkınma potansiyelini de tetikleyeceğini ifade etti.

SEKİZİNCİ HİPODRAM ERZURUM’DA YAPILSIN

Halen Türkiye’de Çim ve kum pistlerine sahip 7 hipodrom bulunduğunu, Antalya’da da hipodrom projesinin 2008 yılında devreye sokulacağını hatırlatan Aydemir, “Erzurum’un yaz aylarındaki iklim şartları, at yarışmaları için ili cazip hale getiriyor. Yılın 5 ayında hipodromun kullanılması mümkün. Bu proje ile Erzurum’da at yetiştiriciliği gelişecek, yem bitkileri üretimi çeşitlenecek, haralar kurularak istihdam alanları oluşturulacaktır.”diye konuştu.

KIŞ TURİZMİNE DESTEK

Erzurum’da Hipodrom kurulmasının ilde Kış Turizmine destek sağlayacağını anlatan Aydemir, projeyle turizm sektörünün de güç kazanacağını, ilin bölgedeki vizyonunun genişleyeceğini dile getirdi. Aydemir, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nca Antalya’da hipodrom kurulması projesinin hayata geçirildiğini, Erzurum’un da vakit geçirmeden bu proje içine sokulması gerektiğini vurguladı.

TARIM SEKTÖRÜNDE YENİ AÇILIM

Hipodrom kurulmasıyla, Erzurum’un kış sporlarında olduğu gibi binicilik sporları alanında da marka il haline gelebileceğinin altını çizen Aydemir, ilde Hipodrom kurulması önerisinin ETSO, ETB, ERVAK gibi Erzurum’un sosyo ekonomik nabzını tutan STK’larınca da desteklendiğini,il için hayati önem taşıyan projenin Tarım Bakanlığına bir an önce taşınması, ülke ve il gündemine getirilmesi gerektiğini aktardı.

(AA-İRT-Y)

23.12.2007 17:28 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli? Define faciası! İznik define olayı ne? Define ararken kaç kişi hayatını kaybetti? Lille - Aston Villa maçı hangi kanalda, saat kaçta? Lille - Aston Villa maçı CANLI İZLE! Nesrin Cavadzade'nin yeni sevgilisi kim? Kaan Yardımcı kimdir? Kaan Yardımcı kaç yaşında, nereli? Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title