Haberler

Doritos Late Night, Rihanna İle Mor Ve Ötesi’ni Bir Tıkla Evinizde

Güncelleme:

"Doritos Late Night" İnteraktif Küresel Müzik Etkinliği, Www.Doritoslatenight.Com'da "Gece Yarısından Sonra Doritos" Sloganı İle Başladı.

Ekim'in ilk haftası Rihanna'nın internete sızan "Who's That Chick" isimli videosunun arkasından, gecelerin vazgeçilmez atıştırmalığı Doritos'un merak uyandıran küresel müzik etkinliği Doritos Late Night çıkmıştı. Bu muhteşem etkinlik, 20 Ekim 2010 tarihi itibariyle yayına geçen www.doritoslatenight.com ile resmen başladı. Siteden, Rihanna'nın Doritos'a özel şarkısı ve David Guetta imzalı video klibi, Augmented Reality (Desteklenmiş Gerçeklik) tekniği sayesinde çok boyutlu şekilde izlenebiliyor.

Doritos'un bu etkinliğine gerçek bir küresel deneyim katmak adına dünya çapında ünlü sanatçı ve gruplardan; Londra'dan Professor Green, Toronto'dan Down With Webster, Johannesburg'dan Teargas, Sao Paolo'dan Sensacional Orchestra Sonora ve İstanbul'dan mor ve ötesi dahil oldu. Türünün ilk ve tek örneği niteliğinde olan interaktif performanslar www.doritoslatenight.com'da sunuluyor ve Doritos severler, Augmented Reality ile yaratılan içeriğe Doritos paketlerinin arkasındaki özel kod ile erişebiliyor.

Rihanna ile mor ve ötesi'nin Doritos'a özel şarkı ve klibi sadece doritoslatenight.com'da!

Doritos Late Night gibi küresel ve interaktif bir müzik etkinliğinde yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten mor ve ötesi üyeleri, "Doritos Late Night çerçevesinde, bu denli yenilikçi ve orijinal bir projede yer almaktan son derece mutluyuz.

Bu proje sayesinde dinleyicilerimizle 'Loveliest Mistake' adlı yeni ve İngilizce bir şarkımızı paylaşma şansı bulduk. Üstelik bu şarkıyı, daha önce bir müzik videosunda hiç kullanılmamış, 360 derece küresel görüntü kaydetme kabiliyeti olan bir kamerayla çekip, interaktif izleme tecrübesi sunan, ilginç bir kliple eşledik. Bu eğlenceli ve hareketli klibimiz www.doritoslatenight.com web sitesinde izlenebilir" şeklinde bir açıklama yaptı.

İster gece ister gündüz Rihanna

Site ziyaretçileri, Rihanna'nın Augmented Reality performansını, ister gündüz ister gece izleyebiliyor. Yapılması gereken tek şey Doritos NACHO, Doritos HOT CORN ve Doritos TACO aile ve süper boy paketlerinin arkasında yer alan siyah ve beyaz renkli sembolü, bilgisayarlarının üzerindeki web cam aracılığıyla okutarak, late-night bölümüne giriş yapmak. Hayranlar, Rihanna'nın performansını tamamen kendilerine özel olarak yönlendirebiliyor. Bunun için ise yapılması gereken, paketi tutmak ve istenilen şekilde sağa-sola veya yukarı-aşağı hareket ettirmek.

Rihanna odanda konser veriyor

Gerçek dünya ile online dünya arasındaki sınırları kaldıran, 3D dijital objelerin gerçek dünyada pozisyonlandırılmasını sağlayan Augmented Reality (Desteklenmiş Gerçeklik) tekniği sayesinde Rihanna, sanki bilgisayar ekranında canlanıyor ve adeta gelip, evin içinde konser veriyor.

Doritos Late Night da, bu özel teknik sayesinde gece eğlencesini, Rihanna gibi erişilmez bir yıldız eşliğinde evlerin içine getiriyor. Her yaştan gence, Doritos'unu atıştırırken, bitmesinin asla istenmeyeceği gece eğlencesine devam etme imkanı sunuyor.

Loveliest Mistake'in klibini bir de 360 derece tekniği ile izle

Kişiselleştirme özelliği diğer sanatçı ve grup performansları için de geçerli. Gruplar, Doritos Late Night için özel olarak bestelediği şarkıları için kendi ülkelerinin otantik ve tarihi yerlerinde, 360 derece tekniği ile video klipler hazırladı.

Site ziyaretçileri de örneğin, mor ve ötesi'nin, klibi sadece www.doritoslatenight.com'da izlenebilecek "Loveliest Mistake" adlı şarkısının, Haydarpaşa'da çekilen 360 derece video klibini dilediği gibi izleyebiliyor. Klipte istedikleri yerin üzerine çift tıklayıp, klibe zoom in ve zoom out yapabiliyor ya da fareyi istediği gibi ekran üzerinde gezdirebiliyor.

Sürprizler bitmiyor

"Gece yarısından sonra Doritos" sloganı ile sürprizli ve eğlenceli etkinliklere ev sahipliği yapacak olan Doritos Late Night etkinliği ile ilgili gelişmeleri www.tytz.com ve www.doritoslatenight.com adreslerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title