Haberler

'Dondurmam Gaymak' Los Angeles'tan Sonra New York'ta

'En İyi Yabancı Film' Kategorisinde Türkiye'yi Oscar'da Temsil Etmesi İçin Seçilen 'Dondurmam Gaymak', ABD'de Bu Yıl 4'üncüsü Düzenlenen Queens Film Festivali'nden Açılış Filmi Oldu. Ulusal ve Uluslararası Film Festivallerinden Ödüllerle Dönen ve Oscar Adayı Olarak Muğla'dan Los Angeles'a Uzanan ...

`En İyi Yabancı Film` kategorisinde Türkiye`yi Oscar`da temsil etmesi için seçilen `Dondurmam Gaymak`, ABD`de bu yıl 4`üncüsü düzenlenen Queens Film Festivali`nden açılış filmi oldu. Ulusal ve uluslararası film festivallerinden ödüllerle dönen ve Oscar adayı olarak Muğla`dan Los Angeles`a uzanan `Dondurmam Gaymak`, Oscar ödülü şansını şimdi de New York`ta aramaya başladı. Queens Uluslararası Film Festivali yetkilileri, kadrosunun neredeyse tümü amatör oyunculardan oluşan `Dondurmam Gaymak` filminin doğallığı, sıcaklığı ve yaratıcı sinema dili nedeniyle açılış filmi olarak seçildiğini belirtti.

Filmin tanıtımı için New York`ta bulunan yapımcılardan Elif Dağdeviren Güven, Anadolu`ya özgü izler taşıyan ve öyküler anlatan, yönetmenliğini Yüksel Aksu`nun yaptığı `Dondurmam Gaymak` filminin `En İyi Yabancı Film Oscar Ödülü` için iddialı olduğunu vurgulayarak, ¨Bu film bence çok çok özel bir film. Birincisi filmde oynayan hiç kimse bırakın profesyonel olmayı, amatör oyuncu bile değil, yerel halk. Filmde rol alması için seçilen Muğlalılar, oyuncu Mehmet Ali Bora`dan kısa bir süre oyunculuk dersleri aldılar ve bu sıcacık, doğal film ortaya çıktı¨ dedi. Filmin bütçesinin de çok düşük olduğuna değinen Elif Dağdeviren Güven, ¨Filmin bütün bütçesi 150 bin Dolar. Ama bu filmin teknik olarak eksik olması anlamına gelmiyor. İmece usulü yapılmış bir film. Belediye otobüs, lokanta sahipleri yemek vermiş. Film bu yüzden mucize bir fiyata gelmiş¨ diye konuştu. Güven, Uluslararası Queens Film Festivali`nin yanısıra, Sun Dance, Golden Globe, Palm Springs ve Santa Barabara Film Festivalleri`nden de davet aldıklarını söyledi. Queens Uluslararası Film Festivali`nin açılış filmi olan ¨Dondurma Gaymak¨ı izleyen Amerikalı ve Türk izleyiciler, filme ilişkin beğenilerini dile getirdi. Filmin

OSCAR`A GİDEN YOLDA `QUEENS` FAKTÖRÜ

Queens Film Festivali, genç olmasına rağmen uluslararası alanda hızla önem kazanmaya başlayan bir festival olmasının yanı sıra Oscar`a giden yolda da önemli bir rol oynuyor. Bu yıla kadar Los Angeles`in merkez olduğu batı yakasının oyları Oscar üzerinde etkili olurken, bu yıl New York`un merkez olduğu doğu yakası oyları da belirleyici olacak. Bu gelişmenin `Dondurmam Gaymak` filmi için olumlu bir etkisi yaratması bekleniyor. Çünkü New York Film Akademisi`nin üyeleri, Oscar`a giden yolda Queens Film Festivali`nde gösterime giren filmlere büyük önem veriyor. Öte yandan, ABD basını da Queens Film Festivali`ne yoğun ilgi gösteriyor. ABD`de yapımcısından yönetmenine, oyuncusundan eleştirmenine geniş bir yelpazede sinema sektörünün insanları Queens Film Festivali`nde boy gösteriyor.

BAŞYAPITLARI KEŞFEDİYOR

Queens Film Festivali, dünya genelinde çekilen bağımsız filmler arasından başyapıtları keşfetmesiyle tanınıyor. Düşüncede farklılık yaratan, kadınları ön plana çıkaran ve özgün bir temayı izleyerek yerel kültürel birikimlerden sentez yaratmayı başaran filmler, Queens Film Festivali sayesinde dünyanın önemli dağıtım şirketleriyle buluşma fırsatını buluyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title