Haberler

Saldırıya Uğrayan Doktor, Tekvando Yaparak Kendini Savundu

Güncelleme:

Van'da acil serviste görev yaptığı sırada hasta yakınlarının saldırısına uğrayan doktorun, tekvando yaparak kendisini savunması güvenlik kamerasınca görüntülendi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi acil servisinde görev yaptığı sırada hasta yakınlarının saldırısına uğrayan doktorun aldığı tekvando eğitimiyle kendisini savunma anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Alınan bilgiye göre, hastanenin göğüs hastalıkları servisi yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden İ.G.'nin hayatını kaybetmesi üzerine hasta yakınları, burada görev yapan personel ile tartıştıktan sonra acil servise yöneldi.

Serviste görev yapan doktor Mehmet Ali Bilgili, bir grup hasta yakınının saldırısına uğradı.

Güvenlik kameralarının kaydettiği görüntülerde, hasta yakınlarından biri masanın üzerine çıkarak bilgisayarda işlem yapan Bilgili'ye tekme atmaya çalışıyor.

4 HASTA YAKININI ETKİSİZ HALE GETİRDİ

Tekvando sporuyla ilgilenen Bilgili, kendisine saldıran kişiyi ayağından tutarak etkisiz hale getiriyor. Bu sırada bir grup hasta yakını Bilgili'ye saldırmaya devam ediyor. Kendisini savunan Bilgili, 4 hasta yakınını etkisiz hale getirirken, güvenlik görevlileri hasta yakınlarını engellemeye çalışıyor.

Görüntülerde polis ekipleri ve güvenlik görevlilerinin hasta yakınlarını acil servisten uzaklaştırmaya çalıştıkları görülüyor.

"ALIŞKANLIK HALİNE GELDİ"

Hasta yakınları hakkında şikayette bulunduğunu belirten Bilgili, gazetecilere yaptığı açıklamada, doktorlara yönelik her gün bir saldırının olduğunu, bunun toplumda alışkanlık haline geldiğini söyledi.

Dünyanın en uzun tahsilini yapıp insan sağlığı gibi hayati önem arz eden bir mesleği yapan doktorlara yönelik her türlü saldırıyı kınadığını ifade eden Bilgili, şöyle konuştu:

"Cumartesi günü normal nöbet sırasında çalışırken daha sonradan öğrendiğim kadarıyla göğüs servisinde yatan ve kötüleşip yoğun bakımda vefat eden hastanın yakınları serviste doktor ve hemşirelere tartıştıktan sonra bana saldırdı. Çok şükür bu saldırıdan herhangi yara almadım. Hiç kimse hele ki sağlık çalışanı için bir insanın sağlığıyla alakalı zarar görmesini istemez. Zaten görevimiz gereği insanları sağlığı için çalışıyoruz. Hasta ise tedavi etmeye değilse sağlığını koruma yönelik hizmet sunuyoruz. Bu olayların son bulmasını, bu tür saldırıların bir daha yaşanmamasını diliyoruz."

KAMU MALLARINA DA ZARAR VERİLDİ

İlk saldırı gerçekleştiğinde hasta yakınlarından birinin masanın üzerine çıkıp kendisine tekme atmak istediğini belirten Bilgili, hasta yakınına karşı kendini savunduğunu ifade ederek, "Sonradan saldıran kişi sayısı 60 kişiye ulaşmış. Servisteki tüm kamu mallarına zarar vermişler. Bu saldırı anı kameralarda var. Bu kişiler hakkında hem şahsi olarak dava açtık hem de kamu davası açıldı. Neticede görüntülerde görüldüğü üzere şahıslar hem bana saldırıyor hem de hizmet verdiğimiz bilgisayara zarar veriyor" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Dursun Odabaş Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (37)

ibrahim uzun:

aman hocam vurma onlaraa, kırılan bilgisayarlarıda aranızda para toplayın halledin, yoksa açılımı baltalıyorsunnn diye birşeyler olabilir

29
7
yanıtYanıtla
ragi1907:

kus beyınlıı

yanıt0
yanıt0
ali:

ne Alakası var gereksiz bir yorum Allah akıl fikir versin sana İbrahim uzun

yanıt0
yanıt0
İzmirli:

bazı doktorlarda artık insanı dinden imandan cıkarıyor kim bilir neler yaptı da adamlar cinnet geçirdi durup dururken kimse kimseye böyle saldırmaz.

5
23
yanıtYanıtla
BAVURDULU:

KAMU MALINA ZARAR VERMEKTEN SAVCILIK SUC DUYURUSUNDA BULUNACAK, ZARAR HASTA YAKINLARINDAN ALINACAK 6 AY HAPIS CEZASI ISTERLERSE 15 BIN TL DEN PARAYA CEVRILECEK BAK BIDAHA AYNI SEYI TEKRARLARMI. HÜKÜMET SAG OLSUN TÜKÜ KÜRDÜN OYUNCAGI HALINE GETIRDI NE ÖGRETMENI NE POLISI NE ASKERI KORUMAKTAN ACIZ HALDE.

20
3
yanıtYanıtla
mine:

ssl: ''ondan sonra devlet bize bakmiği, devlet doktor göndermiği. . . '' :))

21
1
yanıtYanıtla
deyvani10:

kimbilir hastana nasıl bakmışsında adamları delirtmişsin biraz bu taraftan bakın

6
16
yanıtYanıtla
HAYRET !:

DEVLET HASTANESİNDE DOKTORUNU BİLE KORUYAMAYAN DEVLET !

19
2
yanıtYanıtla
ali haydar:

evrimini tamamlayamayan hayvanlar, sizin doktor hastane neyinize, çağırın köyünüze baytar geldin, şerefsizler. . .

16
2
yanıtYanıtla
Ergun:

bu saldırıyı yapan kekolara sağlık hizmeti verilmesin kardeşim. bu ne ya?

17
1
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title