Haberler

Doktorlar Saldırıları Protesto Etti

İstanbul ve Antalya'da Aynı Gün 2 Doktora Yapılan Silahlı Saldırı, Diyarbakır'da Görevli Sağlık Personelleri Tarafından Kınandı. Şiddetin İnsanlık İçin En Büyük Tehdit Olduğunu Söyleyen Tabibler Odası Başkanı Dr. Adem Avcıkıran, "Bölgemizde Çalışan Doktorlar Fiziki ve Sözlü Şiddet Görüyor. Çirkin ve Vahşi Saldırılara Artık Yeter Diyoruz" Dedi.

İstanbul ve Antalya'da aynı gün 2 doktora yapılan silahlı saldırı, Diyarbakır'da görevli sağlık personelleri tarafından kınandı. Şiddetin insanlık için en büyük tehdit olduğunu söyleyen Tabibler Odası Başkanı Dr. Adem Avcıkıran, "Bölgemizde çalışan doktorlar fiziki ve sözlü şiddet görüyor. Çirkin ve vahşi saldırılara artık yeter diyoruz" dedi.

İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Doç. Dr. Necati Yenice ve Antalya'nın Alanya ilçesinde Sağlık Ocağı'nda görevli Dr. Mevlüt Sönmez'in aynı gün silahlı saldırıya uğraması, Diyarbakır'da protesto edildi. Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi önünde toplanan sağlık personelleri doktorlara yapılan saldırıyı kınadı. Grup adına açıklama yapan Diyarbakır Tabibler Odası Başkanı Dr. Adem Avcıkıran, toplum olmanın ve birlikte yaşamanın en temel değerlerinin büyük tehlike altında

olduğunu söyledi. Meslektaşlarına yönelik yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirten Avcıkıran, "Şiddetin insanlık alemi için en büyük tehdit olduğu bir dönemde yaşıyoruz.Varoluş sebebi, sağlığın korunup geliştirilmesi olan bir meslek grubu olarak şiddetin ortadan kaldırılması için çaba sarf ediyoruz. Meslek ortamımızı da içine alan bu şiddet girdabına karşı insani değerlerin yitirilmesine göz yummayacağımızı bütün meslektaşlarımız, hastalarımız ve bütün toplumla paylaşmak istiyoruz" diye

konuştu.

Dr. Adem Avcıkıran, hekimlerin sağlık sistemindeki aksamaların ve sorunların sorumlusu olarak lanse edildiğini ifade ederek, "Biz hekimler, sağlık sitemindeki bozukluğun sebebi değil canımıza kasteden bu tür saldırılarla görüldüğü gibi mağduruyuz" dedi.

DOKTORLAR FİZİKİ TEHDİT ALTINDA

Doktorlara yönelik yapılan vahşi ve çirkin saldırıları kınadıklarını ifade eden Diyarbakır Tabibler Odası Başkanı Dr. Adem Avcıkıran, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başta Diyarbakır olmak üzere bölgemizdeki acil servislerde görevli doktor arkadaşlarımız fiziki ve sözlü saldırılara maruz kalıyor. Meslektaşlarımız bütün olumsuzlukların sebebi gibi gösteriliyor. Yapılan bu saldırılara artık yeter diyoruz. Bizim amacımız insanları sağlıklarına kavuşturmaktan başka bir şey değildir"

Basın açıklamasının ardından sağlık çalışanları sessiz bir şekilde dağıldı.

(AYŞ-ZG-CMH-BA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title