Haberler

Dokap Kapsamında İlk Kazma Vuruldu

Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamında Samsun’un Vezirköprü ilçesinde yeni bir ahır inşaatının temeli atıldı.

Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamında Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yeni bir ahır inşaatının temeli atıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamında 2014 yılında 292 proje başvurusunun 262 tanesi İl Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından kabul edilmiş, 32 adet proje çeşitli sebeplerle reddedilmiş ve Bakanlığımıza gönderilen projelerin tamamı onaylanmıştır. Proje kapsamında 185 damızlık boğa(63 proje), 316 damızlık koç alınacak. Mart ayının ilk haftasında 9 baş simental ırkı boğa proje sahiplerine teslim edildi. Doğu Karadeniz Projesi kapsamında projesi onaylanan Vezirköprü ve Havza ilçelerinden 1 yeni ahır inşaatı, Bafra ilçesinden 1 yeni ağıl inşaatı, Havza ilçesinden 1 ahır tadilatı projesi için yer teslimi yapıldı. Vezirköprü ilçesinden Ali Bektaş'a ait 30 başlık yeni ahır inşaatının İl Proje Yürütme Birimi tarafından yapılan kontroller sonrasında temeli atıldı" denildi.

Açıklamanın devamında şu bilgilere yer verildi: "Ayrıca 2014 yılında projesi onaylanarak yatırım dosyasını teslim eden proje sahipleri için damızlık erkek materyal (110 simental, 13 montafon, 2 angus ırkı boğa ve 65 Bafra, 101 karayaka, 5 sakız ırkı koç) alımı ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. 65 baş Bafra ırkı koçun TİGEM tarafından tahsisi yapılmış olup yatırımcıların ödemelerini yaptıktan sonra alımı gerçekleştirilecektir. DOKAP kapsamında 2015 yılı için yeni ahır/ağıl inşaatı ve tadilatı başvuruları 31 Mart 2015 tarihine kadar devam etmektedir." - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Doğu Karadeniz Vezirköprü Samsun Bafra Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title