Haberler

Doğubayazıt'ta KCK Davası

Güncelleme:

Doğubayazıt'ta terör örgütü PKK-KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 35 zanlının yargılanmasına Erzurum'da başlandı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde terör örgütü PKK-KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 35 zanlının yargılanmasına Erzurum'da başlandı.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasında, 5'i kadın 21'i tutuklu sanıklar ile tutuksuz yargılanan diğer sanıklardan 11'i hazır bulundu. Tutuksuz 3 sanık ise duruşmaya katılmadı. Sanıkları savunan 27 avukat da salonda oturacak yer bulmakta zorlandı.

Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, terör örgütü PKK/KCK'ya üye olmak ve örgüt talimatları doğrultusunda yasa dışı eylemlerde bulundukları iddiasıyla haklarında dava açılan sanıklardan savunmalarını yapmalarını istedi.

İddianamede hakkında terör örgütü PKK/KCK Doğubayazıt sorumlusu olduğu iddia edilen Doğubayazıt BDP İlçe Başkanı İsa Özer'in, savunmasını Kürtçe yapmak istemesi üzerine bir sanık yakını tercümanlık yaptı.

Özer savunmasında, iddianamede KCK sorumlusu olarak gösterildiğini, kendisinin değil partisinin siyasetinin yargılanmaya çalışıldığını savundu.

Kürt sorununun diyalog ve iyi niyetli politikalarla çözülmesini istediğini ifade eden Özer, "Ben ve arkadaşlarım sorunun diyalogla çözülmesi için toplantılarda yaptığımız konuşmalardan dolayı yargılanıyoruz. Şiddet içermeyen ve şiddeti teşvik edecek hiçbir görüşmemiz olmamıştır. Demokratik eylem çadırları ve benzeri faaliyetlerde bulunduğum doğrudur. Bu manada KCK'lı olduğum da doğrudur" ifadelerini kullandı.

Hazine yardımı almadan siyasi faaliyetlerde bulunan bir parti olduklarını, belediyeler, esnaf ve partililerden maddi yardım topladıkları iddialarının doğru olduğunu vurgulayan Özer, yargılama yaptıkları iddialarının ise doğru olmadığını söyledi.

Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya'nın "telefon konuşmanızın bir yerinde düşman sözü geçiyor, devleti mi kast ediyorsun-" şeklindeki sorusuna Özer, "Ben böyle bir konuşma yaptığımı hatırlamıyorum. Bu sözü BDP Parti Meclis üyesi V.B. söylemiş olabilir. Benim ağzımdan böyle bir söz çıkmadı" şeklinde cevap verdi.

Özer bir cenaze töreninde Doğubayazıt'taki esnafın kepenk kapatmasını istediklerinin hatırlatılması üzerine partilerinin tüzüğünde bu tür bir madde olmadığını, törene isteyenin katıldığını kaydetti.

Kahya'nın cenaze töreninde kepenk kapatmak istemeyen bir esnafın Alo 155'i arayarak ihbar ve şikayette bulunduğunu belirtmesi üzerine Özer, esnafı kepenk kapatmaya zorlamadığını ileri sürdü.

Tutuklu sanık Boran Umut da savunmasında, partisinin siyaset akademisinde ders verdiğini, diğer partilerin de akademilerinin bulunduğunu ifade ederek, siyaset akademilerinde yasa dışı eylem veya faaliyetinin bulunmadığını savundu.

Ara verilen duruşmada daha sonra diğer sanıklar savunmalarına devam edecek.

Muhabir: Hasan Özkal

Yayıncı: Emine Konuk - ERZURUM

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kahya Doğubeyazıt Erzurum Ağrı Yerel Haberler

Savaşın başından beri böylesi görülmedi! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu

Savaşın başından beri böylesi görülmedi! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki 'Viski' itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki "Viski" itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title