Haberler

Doğubayazıt Savcısı, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç, memleketi Konya'nın Ereğli İlçesi'nde son yolculuğuna uğurlandı. Kılıç'ın cenazesi yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreni ardından Meydanbaşı Mezarlığı'nda emekli öğretmen babası Behçet Kılıç'ın ücretsiz olarak alıp yaptırdığı kendisine ait mezarlığa defnedildi.

Doğubayazıt'ta görevli Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç, pazar günü öğle saatlerinde uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanırken, Ankara'da tedavi gördüğü Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün yapılan tüm müdahaye rağmen kurtarılamadı. Dün akşam saatlerinde memleketi Konya'nın Ereğli İlçesi'ne getirilen Kılıç'ın cenazesi bu sabah saatlerinde Ereğli Devlet Hastanesi Morgu'ndan alınıp, Mimar Sinan Mahallesi'ndeki babasının evine götürüldü. Cenaze aracı üzerindeki Türk bayrağına sarılı tabutu gören Kılıç'ın yakınları gözyaşlarına hakim olmadı. Kılıç'ın 5 yaşındaki oğlu Yiğit, doktor amcası Erkan Kılıç'ın kucağında babasının tabutuna dokundu. Gözyaşlarına hakim olamayan Erkan Kılıç ise "Babanı herkes çok seviyor"deyip yeğeni Yiğit'i öpüp teselli etmeye çalıştı. Bu sırada yakınlarında bazılarıda saldırganın henüz yakalanmamasını eleştirdi. Kılıç'ın cenazesi dua ardından cenaze namazının kılınacağı Ulu Camii önüne getirildi.

Dünkü yaptığı açıklamalarında oğlunun bir kişinin saldırısı sonucu öldürülmediğini ve olayın arkasında örgüt olduğunu ileri süren emekli öğretmen Behçet Kılıç, oğlunun tabutuna sarıldı, fotoğrafını öpüp vedalaştı. Bu sırada Erkan Kılıç, babasına sarılıp teselli etmeye çalıştı. Behçet Kılıç da, "'Sabırlı olun. Kendinize mukayet olun. Bana birşey olmaz" dedi.

5 BİN KİŞİ UĞURLADI

Cenaze namazına Konya Vali Vekili Sefa Çetin, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Neyzen Özcan,Konya Bölge Adliye Başsavcısı Abdulkadir Şahin, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Ak Parti Milletvekili Cem Zorlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, HSYK üyeleri, çok sayıda Konya Adliyesi'ne bağlı hakim ve savcılar ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

BABASININ AİT MEZARLIĞA DEFNEDİLDİ

Cenaze namazı ardından Meydanbaşı Mezarlığı'na getirilen Kılıç'ın cenazesi babası Behçet Kılıç'ın ücretsiz olarak alıp yaptırdığı kendisine ait mezarlığa defnedildi.

Savcı Kılıç'ın defnedilmesi ardından Arife Kılıç'a eşinin tabutuna sarılı olan Türk bayrağı teslim edildi. Arife Kılıç'da Türk bayrağına sarılıp öptü.

MKY(İA/İD) - Konya / Ereğli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arife Kılıç Doğubeyazıt Ereğli Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title