Haberler

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Toplandı

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Toplantısı Yapıldı

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Toplantısı yapıldı.

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği 2010 Yılı 1. Olağan Meclis Toplantısı, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında yapıldı.

Gümrükçüoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliğinin, üye belediyeler arasındaki işbirliği ve yardımlaşmayı geliştirmesini sağlamak açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

Yapılan toplantılarda belediye başkanlarının görüş ve önerilerinin alınarak başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere diğer bakanlıklara iletildiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, şunları söyledi:

'Belediyelerimizin yaz aylarında altyapı ve diğer hizmetlerini daha etkin bir şekilde yapmalarını sağlamak için İller Bankası payları kesintilerini en fazla yüzde bir oranında yapılması ve İller Bankası faiz oranlarını yıllık yüzde altı oranına çekilmesi için gerekli girişimleri yaptık. Bu istek ve önerilerimizin hazırlanmakta olan yerel yönetimler kanununa girmesiyle birlikte belediyelerimiz, daha etkin ve yeterli hizmetleri sunabilme imkanına kavuşacaklardır.'

Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen ve Oymalıtepe Belde Başkanı Metin Şahin, birlik encümen üyeliklerine seçildi.

Toplantı 2009 yılı kesin hesabı ile 2009 yılı faaliyet raporunun onaylanmasının ardından sona erdi.

(TY-ZZ) - TRABZON

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title