Haberler

Doğu'da Sibirya Soğukları

Güncelleme:

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 29 dereceyle Ağrı'da ölçüldü.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölgede gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayları bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 29, Ardahan'da 25, Kars'ta 22, Erzincan'da 21, Erzurum'da 20, Muş ve Bitlis'te 17, Van'da 15, Hakkari'de 12 ve Iğdır'da 10 derece kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Van'da sıfır, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Iğdır'da 2, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta 3, Erzincan'da 5, Kars ve Erzurum'da 9, Ağrı ve Ardahan'da 10 derece olması tahmin ediliyor.

Bölge illerinde etkili olan soğuk hava nedeniyle ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu, yol ve kaldırımlarda buzlanma meydana geldi. Çatılarda boyu bir metreyi bulan buz sarkıtları oluştu. Sabah kalktıklarında soğuk hava nedeniyle araçlarını çalıştıramayan bazı sürücüler, yakıt depolarını ateş yakarak ısıtmaya çalıştı.

Belediye ve il özel idaresi ekipleri, iş makineleriyle kent merkezlerinde biriken karları kamyonlara yükleyerek, şehir dışına çıkartıyor. Karla mücadele ekipleri aynı zamanda tuzlama çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor.

Bitlis'te kar kalınlığı 105 santimetre

Kent merkezlerinde kar kalınlıkları Bitlis'te 105, Kop Dağı'nda 58, Hakkari'de 24, Erzurum'da 19, Ağrı'da 15, Muş'ta 16, Erzincan'da 12, Van'da 9, Kars'ta 5 santimetre, kayak merkezlerinde ise Erzurum'daki Konaklı'da 85 ve Palandöken'de 83, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe'de 50, Erzincan'daki Ergan'da da 20 santimetre ölçüldü.

Sürücüleri, yollarda oluşan buzlanma, tipi ve don olayına karşı uyaran yetkililer, yüksek kar örtüsü ve dik eğime sahip olan bölgelerde çığ tehlikesi bulunduğunu, vatandaşların buna karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi. - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Doğu Anadolu Bölgesi Erzurum Sibirya Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title