Haberler

Doğanşar'da "Hayvancılık, Peynir Üretimi ve Gıda Muhafaza Kursu" Düzenlendi

Sivas'ın Doğanşar ilçesinde kadınlara yönelik "Hayvancılık, Peynir Üretimi ve Gıda Muhafaza Kursu" düzenlendi.

Sivas'ın Doğanşar ilçesinde kadınlara yönelik "Hayvancılık, Peynir Üretimi ve Gıda Muhafaza Kursu" düzenlendi.

Sivas Tarım İl Müdürlüğü Mehmet Beykaya, yaptığı yazılı açıklamada, il müdürlüğü olarak her yıl sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde erkek ve kadın çiftçilere yönelik eğitim çalışmaları yürüttüklerini belirtti.

İl merkezine bağlı köylerin yanı sıra ilçe merkezlerine bağlı köylere de eğitimler verdiklerini ifade eden Beykaya, "Doğanşar Kaymakamlığı Halk Eğitim Müdürlüğü'nün talepleri doğrultusunda 14-25 Mart tarihleri arasında Doğanşar ilçe merkezinde hayvancılık, peynir üretimi ve gıda muhafaza kursunu açtık. İl Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca verilen uygulamalı eğitimde bayan kursiyerlere, karlı hayvancılık, ahır ve ağıl hijyeni, çiğ süt hijyeni, brusella hastalığı, buzağıların bakım ve beslenmesi, mastitis meme iltihabı, silaj yapımı, pastörize beyaz peynir, kaşar peyniri, örgü peyniri, kelle peynir, çörek otlu peynir, dil peyniri, yoğurt yapımı, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı, iyotlu tuz kullanımı, konserve yapımı, reçel yapımı, turşu yapımı, tarhana yapımı konularında bilgi verildi" ifadelerini kullandı.

Kurs süresince yapılan ürünler hakkında da bilgi veren Beykaya, şunları kaydetti:

"200 kilogram sütten değişik peynirler ve yoğurt yapıldı. Derin dondurucudan alınan vişnelerle, vişne reçeli yapıldı. Portakal, limon ve greyfurtun karışımı ile elde edilen 'Amber Marmeladı' yapıldı. 45 kilogram lahana ve karışık lahana turşusu yapıldı. Doğanşar'da yaşayan bayanlarımızın istekleri bu yapılanlarla sınırlı kalmadı. Nisan ayında erkek çiftçilerimize açılacak olan arıcılık kursu ile birlikte bayanlara da 3 günlük pasta, börek kursu verilmesini istediler. Bayanlarımızın bu isteği de yerine getirilecektir. Tarımsal yayım programlarımız ve köylerimizden gelecek talepler doğrultusunda eğitimlerimiz devam edecektir. Kursun sonuna kadar hiç eksilmeden devam eden 67 bayan kursiyerimize ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. "

Açıklamada, kursa ilgiyle katılan 67 kadın kursiyere, Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Erdal Türkmen, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Metin Karaman, Doğanşar Halk Eğitim Müdürü Kadir Köşe, Doğanşar Belediye Başkanı Halil Balık'ın katılımlarıyla kurs katılım belgesi verildiği belirtildi.

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title