Haberler

Doğaka Andırın'da Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), 2012 yılı için çağrıya çıkılan Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında uygun proje başvurularının sunulması amacıyla Andırın'da bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

75. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) salonunda, DOĞAKA uzmanları Sariye Aysal ve Nihat Şimşek tarafından yapılan bilgilendirme toplantısına Andırın Kaymakamı Alper Çifci, Belediye Başkanı Baki Tezcan, kurum ve kuruluş müdürleri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Sayre Aysal, yaptığı konuşmada, "SODES programı TR 63 bölgesi adı verdiğimiz Kahramanmaraş-Osmaniye-Hatay illerinde ikinci kez uygulanıyor. SODES'te temel amaç sosyal ihtiyaca yönelik projelerin desteklenmesi, engelliler, işsiz gençler gibi dezavantajlı gruplara yönelik etkinlikler düzenlemek, çalışmalar yapmaktır. Bu yıl toplam bütçe belirli değil. O nedenle bölgemizden ne kadar proje giderse o kadar kaynak aktarımı mümkün olabilecektir" dedi.

Nihat Şimşek ise projelerin yazımında kabul edileceği göz önüne alınarak bütçelendirme yapılmasının çok önemli olduğunu, aksi durumda uygulama aşamasına geçildiğinde sıkıntılar yaşandığını söyledi. Şimşek, herhangi bir DOĞAKA projesi yürütmeyen kurumların projelerinin öncelikli kabul edilebileceğini belirtti. Proje son yazım tarihinin 18 Mayıs olduğunu belirten Şimşek, bu tarihten en az bir gün öncesinde başvuruların yapılmasının farklı sıkıntılar yaşanmasını önleyeceğini ifade etti.

Toplantı sonunda uzmanlar, katılımcılar tarafından yöneltilen soruları cevaplayarak geniş bilgiler verdiler.

- KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA / Yerel

Nihat Şimşek Doğu Akdeniz Baki Tezcan Andırın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title