Haberler

Diyarbakır'daki Patlamada 4 Gözaltı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır'da Dün Meydana Gelen Patlama Sonrasında 4 Kişinin Gözaltına Alındığını Kaydetti.

Diyarbakır'da 5 kişinin ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açan patlama sonrasında 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Devegeçidi 16. Zırhlı Tugay Komutanlığı hizmetinde kullanılan 21 S 0835 plakalı servis otobüsünün Askeri Lojmanlara intikali sırasında yol kenarında park halinde bulunan 21 AS 194 plakalı kırmızı renkli 1994 model Lada marka otomobile yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu patlamanın meydana geldiği kaydedildi.

Açıklamada, 4 öğrenci, bir vatandaşın hayatını kaybettiği ifade edilerek, askeri personel ve öğrencilerinde aralarında bulunduğu 68 kişinin de patlamada yaralandığı ifade edildi. Patlamada dolayı askeri servis aracı ile patlayıcı yerleştirilen aracın yanındaki 5 sivil aracın kullanılamaz hale geldiği, 25 araç, 5 apartmanın caddeye bakan dairelerinde ve apartman altında faaliyet gösteren 14 işyerinde maddi hasar meydana geldiği kaydedildi.

Savcılık açıklamasında, patlama sonrasında yapılan çalışmalarda M.G, Z.K, S.K ve B.M isimli 4 kişinin gözaltına alındığı ve olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği bildirildi.

-5 KİŞİDEN 3'Ü TOPRAĞA VERİLDİ-

Patalamada yaşamını yitiren 5 kişiden Melek İpek (19), Cengiz Kaya(41) ve dershane öğrencilerinden Eren Şahin (19) bu sabah toprağa verildi.

-SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ TOPLANTI HALİNDE-

Diyarbakır'da bulunan 45 sivil toplum örgütü yöneticileri, sabah saatlerinde, yaşanan olayı değerlendirmek üzere biraraya geldi. Toplantı sonrasında sivil toplum örgütü patlamanın yaşandığı bölgeye gelmeleri ve olayı kınayan bir açıklama yapmaları bekleniyor.

-TEMİZLİK ÇALIŞMALARI YAPILDI-

Patlamanın yaşandığı Selahattin Yazıcıoğlu Caddesi'nde temizlik çalışmaları sabahın erken saatlerinde başladı. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından, cadde trafiğe açılacak. (ANKA)

(EYL/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title