Haberler

Diyarbakır'da Sokaklar "Siviller Burayı Terk Etsin" Anonsuyla İnledi

Güncelleme:

Diyarbakır'da operasyonları protesto etmek isteyen göstericilere polis müdahale etti. Sokaklar polisin, "Siviller burayı terk etsin" anonslarıyla yankılandı.

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasakları ve operasyonları protesto etmek için yolları kapatmak isteyen göstericilere, polis gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti. Polis, olayların yaşandığı bölgede sivil vatandaşlara, "Güvenliğiniz açısından siviller burayı terk etsin" anonsları yaptı.

ESNAF KEPENK KAPATTI

Diyarbakır'da merkez sur İlçesi'nin 6 mahallesinde 2 Aralık'tan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağı ve operasyonları protesto etmek için yapılmak istenen yürüyüşe polis izin vermedi. Kentin merkezi olan Yenişehir İlçesi Ekinciler Caddesi üzerinde toplanan grup, caddeyi trafiğe kapatmak istedi. Cadde üzerine barikatlar kurmak isteyen gruba polis, gaz bombası ve TOMA'lardan basınçlı suyla müdahale etti. Yaşanan olaylar nedeniyle kentin en önemli caddesi üzerinde bulunan esnaf kepenklerini kapatırken, alışveriş için bulunan vatandaşlar da caddeden ayrıldı.


'SİVİLLER TERK ETSİN' ANONSU

Polis ekipleri cadde üzerinde bulunan sivil vatandaşlara yönelik, "Güvenliğiniz açısından siviller burayı terk etsin" anonsları yaparak uyarıda bulundu. Olaylar sırasında ara sokaklara kaçan göstericiler polislere taşlı saldırıda bulundu. Bir süre devam eden olaylarda göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı. Polis, cadde üzerinde ve çevresinde aldığı geniş güvenlik önlemlerini sürdürdü. Yaklaşık 1 saat süren olayların ardından cadde üzerindeki esnaf temizlik yaparak yeniden işyerlerini açtı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Güncel Haberler

500

Yorumlar (66)

Urfalı:

Kürt halkı er yada geç gasp edilen Türm haklarını geri alacaktır.

62
83
yanıtYanıtla
OGUZ:

YAZIK : YAZIK BU DEVLETE SENİ BULUP KAFANA SIKMIYOR

yanıt77
yanıt53
AHMET KARAGÖZ:

HANGİ HAKKIN GASP EDİLMİŞ DANA???

yanıt48
yanıt40
OGUZ:

ALOOO : KIZLARINIZIN BACILARINIZIN ETEGİNİ GİYEREK Mİ ALACAKSINIZ LA

yanıt38
yanıt32
...:

tuttuğunuzu gebertin . . bakın o zaman sokaklar karışıyormu . . .

50
56
yanıtYanıtla
DİYARBAKIRLI:

NE SAÇMA ANONS ZATEN PROTESTO EDEN HALK. . . BİZDEN DE SİZE ANONS. . LÜTFEN MEMLEKETİMİZDEN GİDİN ARTIK SİZİ İSTEMİYORUZ MAHFETİNİZ DİYARBAKIRI . . AKP DEFOL

23
80
yanıtYanıtla
orhan:

silah kullan gaz bombasıyla olmaz

54
44
yanıtYanıtla
hadi be Mobil-ANDROID:

kimi kimin memlekinden kovuyorsunuz

35
60
yanıtYanıtla
Sizi:

Sizi diyarbakırdan kovuyoruz itirazın mı var !!!(Terreristler sizi kovuyoruz napacaktıkya))

yanıt9
yanıt8
CHE:

AMED YANARSA HER TARAF YANSIN!KİMSE RAHAT GEZMESİN. MADEM BÖYLE HER KESİN AGZI YANSIN Kİ AKLI BAŞINA GELSİN. SURİYE OLMAYA RAMAK KALDI. AKP LİLER KINA YAKSINLAR İSTEDİKLERİ OLACAK

48
46
yanıtYanıtla
Tüm 66 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title