Haberler

Diyanet Sen Adıyaman Şube Başkanı Çil Açıklaması

Diyanet-Sen Şube Başkanı Emin Çil, İlahiyatçı Yaşar Nuri Öztürk'ün 'İslamiyette Teravih Namazı yoktur' açıklamasına sert tepki gösterdi.

Diyanet-Sen Şube Başkanı Emin Çil, İlahiyatçı Yaşar Nuri Öztürk'ün 'İslamiyette Teravih Namazı yoktur' açıklamasına sert tepki gösterdi.

Çil, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, Yaşar Nuri Öztürk'ün derhal Müslümanlardan özür dilemesi gerektiğini, bu hatasını telefi etmesi gerektiğini söyledi.

Böyle yorumların insanların kafasını karıştırdığına dikkat çeken Çil, şunları kaydetti:

"Teravih namazı yirmi rek'attır. Erkekler ve kadınlar için sünnet-i müekkededir. Ramazan ayında kılınır. Hastalık veya yolculuk sebebiyle oruç tutamayan kimselerin de teravih namazını kılmaları sünnettir. Teravih namazının camide cemaatle kılınması sünnettir ve sevabı çoktur. Evde de tek başına veya cemaatle kılınabilir. Ancak camide kılmak daha faziletlidir. Peygamber efendimiz şöyle buyurmuştur; 'Faziletine inanarak ve mükâfatını umarak Allah rızası için Ramazan gecelerini ibadetle geçiren (teravih namazını kılan) kimsenin geçmiş günahları bağışlanır. ' buyurmuşlardır.

Yapılan bu yorum insanların kafasını karıştırmaktadır. Yanlış bir düşüncedir. Teravih namazının önemi ise camide cemaatle birlikte kılınmasıdır. Birliktelik ruhunun oluşmasıdır. Yaşar Nuri Öztürk'ün Müslümanlardan özür dilemesi gerekir ve hatasını telafi etmesi lazımdır. "

- ADIYAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title