Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu Nemrut Dağı'nda Güneşin Batışını İzledi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, 2 Bin 206 Metre Yüksekliğindeki Nemrut Dağı'nın Zirvesinde Güneşin Batışını İzledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, 2 bin 206 metre yüksekliğindeki Nemrut Dağı'nın zirvesinde güneşin batışını izledi.

Adıyaman'daki incelemelerinin ardından UNESCO Kültür Mirası listesinde yer alan Nemrut Dağı'nı ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Nemrut Dağı'nın çok etkileyici olduğunu söyledi.

Bardakoğlu'na Nemrut Dağı ziyareti boyunca Vali Vekili Mehmet Akçay, Kahta Kaymakamı Kadir Sertel Otçu, Müftü Mehmet Emin Avcı ve bazı din görevlileri eşlik etti. Bardakoğlu, Nemrut Dağı'nı gezerek, heykeller hakkında yetkililerden bilgi aldı. Devasa heykelleri inceleyen Bardakoğlu çay içerek güneşin batışını keyifle izledi.

Nemrut Dağı'nın çok etkileyici olduğunu belirten Bardakoğlu, "Adıyaman sadece burasıyla değil, her yönüyle çok önemli bir tarih hazinesi. Keşke şimdiye kadar üzerimize düşeni yapsaydık da dünyaya bu güzellikleri sergileyebilseydik. Ama insan güzelliği, tarih güzelliği, tabiat güzelliği bir arada" dedi.

Bardakoğlu, bir gazetecinin Hz. İbrahim'i ateşe atan ve Şanlıurfa'da bulunan Nemrut ile Adıyaman'daki Nemrut'un karıştırılmasıyla ilgili sorusuna, "Bu konunun uzmanı değilim. Ama bu konunun uzmanlarının bunu araştırıp, bu konuyu biraz daha kamuoyuna duyurmalarında fayda var. Aksine daha çok görmeyi, daha çok gezmeyi, daha çok tanıtmayı gerektirir" şeklinde yanıtladı.

(MY-OÇ-KK-KK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title