Haberler

Diyanet İşleri Başkanı, Çanakkale'de Türkmen Köyünde Cami Açılışı Yaptı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Türkmen Köyü Olarak Bilinen Çanakkale İl Merkezine Bağlı 400 Nüfuslu Deniz Göründü Köyünde Devlet-vatandaş İşbirliğiyle Yaptırılan Camiyi Törenle İbadete Açtı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Türkmen köyü olarak bilinen Çanakkale il merkezine bağlı 400 nüfuslu Deniz Göründü köyünde devlet-vatandaş işbirliğiyle yaptırılan camiyi törenle ibadete açtı.

Köyde gerçekleştirilen tören, ilahi grubunun kısa gösterisiyle başladı. Ardından saygı duruşu eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Karşılama sırasında köy muhtarı İbrahim Kahya'nın eşi Güllü Kaya, yöresel kıyafetlerden "Kefiye"yi Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ile diğer protokol üyelererinin tek tek boyunlarına taktı.

Kur'an-ı Kerim'ın okunmasından sonra bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, camilerin birlik ve beraberlik mekanları olduğunu belirterek, "Camilerimizde günde 5 vakit ezan okunur. Hali vakti ve imkanı olanlar burada ibaret eder. Çocuklarımız burada Kur'an, İslam dininin güzel ahlakını, Peygamber Efendimiz'in güzel hadislerini, iyi insan iyi vatandaş olmayı öğrenir. Böylece camilerimiz aynı zamanda bir eğitim mekanlarıdır. İyi insan, iyi vatandaş, iyi fert, iyi komşu olmanın öğretildiği mekanlardır. Camiler birbirimizi daha çok sevdiğimiz, daha çok saydığımız mekanlardır. Sadece ibaret etmek için camiye gelmeyiz. Burada birbirimizi tanımak, dayanışmak, birbirimizin hal ve hatırını sormak için birarada oluruz. Deniz Göründü halkının burada inanıyorum ki, cami avlusu birlik ve beraberliğin sağlandığı yer haline gelecektir" dedi.

Törende konuşan Çanakkale İl Müftüsü Kamil Baran ise devlet-vatandaş işbirliğiyle yaptırılan caminin 70 bin YTL'ye mal olduğunu belirterek, "Bu cami Allah'ın evi ve Beytullah'ın bir şubesidir. Mukaddes değeri vardır. Cami toplayan, bütünleyen ve birleştiren demektir. Bizi burada nasıl toplamışsak, içinde de bizleri toplayacaktır. Cami, birliğe ve beraberliğe çağıran bir rahmet kapısıdır" diye konuştu.

Köy Muhtarı İbrahim Kahya ise daha önce köylerinde cami bulunmadığını belirterek, "Artık camimizden ezan sesleri yükselecek, çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Çanakkale Valisi Orhan Kırlı tarafından caminin tapusu, köy muhtarı İbrahim Kahya'ya verildi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu da muhtara caminin beratını verdi. Folklor gösterisinin ardından kurdela kesilerek cami ibadete açıldı.

Bu arada yapılan kadastro sonunda tapu almaya hak kazanan köylülere de tek tek tapuları dağıtıldı. Törene Vali Orhan Kırlı, AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ve İbrahim Köşdere, Vali Yardımcısı Hasan Şenses, AK Parti İl Başkanı Haluk Cihat Temiz, İl Müftüsü Kamil Baran, Kepez Belediye Başkanı İsmail Yaşar Oğuz ve çok sayıda köylü katıldı.

(AÖ-EŞ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title